Στο ΣτΕ ξανά η άρση της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών

Εκδικάζεται για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού και της αναστολής άσκησης καθηκόντων των υγειονομικών, την Πέμπτη (06/10/2022).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίζοντας ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, όμως κατά της υποχρεωτικότητας.
Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση. «Παρ’ ότι καταργήθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο το άδικο αυτό μέτρο, χωρίς υγειονομικό όφελος. Αντιθέτως τώρα πια έχει μόνο υγειονομικό κόστος, με δεδομένο ότι για χρονικά διαστήματα στερείται το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών. Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι για όσο χρόνο βρίσκονται σε αναστολή λαμβάνουν μηδενικό μισθό, όταν με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων όσοι έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λαμβάνουν το 50% του μισθού τους. Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε συναδέλφους σε αναστολή στο σκέλος της καταβολής του 50% …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss