Στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ουκρανία συμμετείχε η Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία συμμετείχε η Ελλάδα, δια της Μονίμου Αντιπροσώπου Μαρίας Θεοφίλη.

Η Ελλάδα συμμετείχε, δια της Μονίμου Αντιπροσώπου Μαρίας Θεοφίλη, στην έκτακτη κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.
Σημειώνεται ότι αρκετά Κράτη Μέλη της ΕΕ είχαν ζητήσει τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συνεδρίαση, αλλά τελικά πέρα από την Ελλάδα μόνο η Γερμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία έγιναν δεκτές (πέρα από τη Γαλλία που είναι μόνιμο μέλος).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ανωτέρω εξέλιξη οφείλεται στην παρέμβαση της Προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου Ασφαλείας Γκαμπόν, με την οποία οι διμερείς σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά τις τρεις συναντήσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Γκαμπονέζο ομόλογό του.
Κατά τη συζήτηση, η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Κίεβο, στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προστασία της Ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Οδησσού, καθώς και στην πρόταση για συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα συνεισφέρει στη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία, καθώς και στη διανομή τους στην Αφρική μέσω της συνεισφοράς στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων Αφρικανικών λιμανιών.

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βεγγάζης, πρόγραμμα του World Food Programme.
Διαβάστε ακόμα:
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Δύση πυροδότησε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Προς επιβολή κυρώσεων και στα ρωσικά μέταλλα

Ουκρανία: Αισιοδοξία στον ΟΗΕ για τη συμφωνία στις εξαγωγές σιτηρών


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss