Στον πυρετό του Athens Pride, λίγο πριν τη μεγάλη παρέλαση περηφάνιας

Το τελευταίο δεκαήμερο, η ομάδα του Athens Pride βρίσκεται υπ’ ατμόν: περισσότερα από 250 άτομα και μια χούφτα ανθρώπων στην επιτροπή τρέχουν εθελοντικά από μέρος σε μέρος για να βγει το πείραμα της φετινής διοργάνωσης.
Αντί για μία μόνο ημέρα, είτε μία εβδομάδα σε ξέχωρες ημερομηνίες από την παρέλαση διεκδίκησης και περηφάνιας, όπως είχε γίνει το 2019 με το Pride Week, τώρα το φεστιβάλ άνοιξε την αγκαλιά του διάπλατα στην πόλη της Αθήνας, στα πρότυπα των μεγάλων pride του εξωτερικού, τύπου Λονδίνου.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

«Νιώσαμε αυτή την ανάγκη, να μεταφέρουμε τον παλμό του Pride σε πολλά και διάσπαρτα σημεία εκεί έξω», εξηγεί η Θάλεια Κιούση, που έχει ζήσει εκ των έσω τη διοργάνωση από το 2010. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην επιτροπή, ως υπεύθυνη προσβασιμότητας.

«Μεταφέρεται έτσι το αίσθημα ασφάλειας σε διαφορετικά σημεία, σε έναν χώρο που ίσως να μην είχες την άνεση να πας φορώντας φούστα ή με βαμμένα νύχια. Τώρα μπορείς, γιατί απλά είναι δικαίωμά σου».

© Athens Pride

Γι΄αυτό και προέκυψε το Athens Pride Hub: ένα δίκτυο με πολλά μέλη μέσα στην πόλη, τα οποία –υπό την αιγίδα του φεστιβάλ– διοργανώνουν δράσεις και μεταμορφώνονται σε ζωντανούς πυρήνες συμπερίληψης.
Ο κινηματογράφος Τριανόν, η πρωτοβουλία Atraktos στην Ακαδημία Πλάτωνος, η Project Gallery, ο χώρος τέχνης Atopos και, φυσικά, το Communitism στο Μεταξουργείο είναι μερικά από τα μέρη, που κάρφωσαν με περηφάνια τη σημαία του ουράνιου τόξου, για τις ημέρες πριν την παρέλαση στο Σύνταγμα.
[embedded content]
Τέλος σε όλα τα «ναι μεν, αλλά»

© Athens Pride

Μέσα στις δέκα ημέρες των δράσεων (οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Ιουνίου) έγινε πράξη το «Άνευ όρων» του τίτλου: τοποθετώντας τα σημαιάκια του διάσπαρτα στον χάρτη του κέντρου, το Pride οδήγησε πολύ περισσότερο κόσμο να βιώσει, ίσως και απρόσμενα, την ουσιαστική έννοια της συνύπαρξης. Μπροστά σε μια θεατρική σκηνή, στα καθίσματα του σινεμά, είτε σε μια συζήτηση για τον αθλητισμό, κόντρα σε όλα τα στερεότυπα που έχουμε απορρο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss