Στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός -Απολαυστικός κόντρα στη Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Βελτιωμένος, θεαματικός και με σημαντικά δείγματα του μπάσκετ που θέλει ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-71 της Αναντολού Εφές και προκρίθηκε στον τελικό του 4ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (24/9, 21:00) την Αρμάνι Μιλάνο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ουόλτερς playmaker, τον Άντριους στο «2», τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο «3» με την αποστολή να μαρκάρει τον Κλάιμπερν, τον Ουίλιαμς στο 4 και τον Παπαγιάννη σέντερ. Οι «πράσινοι» παίρνοντας ενέργεια και από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχαν στα φιλικά της Ιταλίας. Κάτι λογικό, μιας και εξαρχής λέγαμε πως όσο περνάει ο καιρός και με την επιστροφή των Παπαγιάννη, Γκριγκόνις (ο Λιθουανός είδε το ματς από τον πάγκο) η απόδοση θα βελτιώνεται.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα τυχερό τρίποντο του Γιώργου Καλαϊτζάκη σε προσπάθεια να δώσει πάσα alley oop στον Παπαγιάννη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν άφησε στη συνέχεια τα πράγματα στην τύχη τους. Με πιεστική άμυνα και γρήγορο transition -όποτε αυτή έβγαινε- αλλά και καλές επιλογές στο «5 εναντίον 5», με εξαιρετικές συνεργασίες Ουόλτερς και Λι (7 από τις 10 ασίστ του ημιχρόνου οι δυο τους) με τους ψηλούς Παπαγιάννη και Γκουντάιτις (8 και 7 πόντους αντίστοιχα στο ημίχρονο) οι «πράσινοι» πήραν εξαρχής προβάδισμα και μάλιστα στο 5′ η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια (18-7) με κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Ουόλτερς.

Η Εφές που τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην άμυνα των παικτών του Ράντονιτς, αλλά κυρίως δεν μπορούσε να σταματήσει το συνεχές «τάισμα» των Παπαγιάννη και Γκουντάιτις δεν μπορούσε να μειώσει και το πρώτο δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 27-16. Χωρίς να αλλάζουν πλάνο, ανεξάρτητα από το ποιος έμπαινε στο παρκέ, οι «πράσινοι» βρήκαν και το μακρινό σουτ (τρίποντα από Λι και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη), με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξάνεται μέχρι και το +19 (44-25, με λέι απ του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο 17′), με την Εφές να μειώνει προσωρινά με δύο περιφερειακά σουτ του Πλάις, αλλά τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +17 (51-34).

Με τρίποντο του εξαιρετικού Ουόλτερς στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +20 (54-34), αλλά από εκείνο το σημείο και για περισσότερο από 4 λεπτά, επιδόθηκε σε σωρεία λαθών στις επιθέσεις του, έμεινε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι και η Εφές μάζεψε τη διαφορά με Μίτσιτς και Ζίζιτς (55-42 στο 25′). Το τάιμ άουτ του Ράντονιτς έφερε μια εξαιρετικά σχεδιασμένη επίθεση, με τον Ουίλιαμς να δημιουργεί και τον Παπαγιάννη να καρφώνει για να σπάσει το σερί. Ακολούθησε ένα τρίποντο του Λι μετά από κλέψιμο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (60-42), αλλά δύο σερί τρίποντα του Μίτσιτς έριξαν ξανά τη διαφορά, ενώ λίγο αργότερα ένα απίθανο κάρφωμα του Κλάιμπερν και ένα τρίποντο του Μπομπουά την έφεραν μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (62-53 στο 28′), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 67-59 με καλάθι του Λι.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Μίτσιτς σε αιφνιδιασμό, αλλά η «πράσινη» απάντηση ήταν ηχηρή. Ένα φόλοου του Παπαγιάννη, ένα κλέψιμο και αντιαθλητικό που κέρδισε ο Λι από τον Μίτσιτς ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός με 6-0 σερί (με καλάθι του Γιώργου Καλαϊτζάκη) πήρε ξανά διψήφια διαφορά (73-62). Και αυτή τη φορά την κράτησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του 4ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss