Stratfor: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή

Η Eνεργειακή κρίση θα φέρει έναν δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη – Τι αναφέρει άρθρο του αμερικάνικου περιοδικού Stratfor

Στους δρόμους βγαίνουν καθημερινά χιλιάδες Ευρωπαίοι οι οποίοι διεκδικούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πρώτες χώρες που ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά στους δρόμους κάτι που σύμφωνα με άρθρο του Stratfor αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.
Ο γενικός γραμματέας του Γενικού Συνδικάτου Εργαζομένων της Ισπανίας, Pepe Alvarez δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι «θα υπάρξουν μεγάλες διαδηλώσεις αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο», εάν τα συνδικάτα δεν καταλήξουν σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για αύξηση των μισθών σε ολόκληρη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε αυτή την κατάσταση και πολλές απεργίες έχουν λάβει χώρα σε ολόκληρη την ήπειρο τους τελευταίους μήνες, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του κόστους διαβίωσης.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, όσο η ενεργειακή κρίση μαίνεται, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σημαντικά σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω ενός συνδυασμού συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού, αύξησης των τιμών ενέργειας και τροφίμων και ελλείψεων εργατικού δυναμικού σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Ο μέσος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε το 8,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, από 8,6% τον Ιούνιο, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 10,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους.
Απεργίες εργαζομένων
Από τις αρχές του καλοκαιριού, οι εργαζόμενοι σε τομείς όπως η αερομεταφορές, οι σιδηρόδρομοι και τα λιμάνια έχουν προχωρήσει σε απεργίες σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία, απαιτώντας υψηλότερους μισθούς. Οι απεργίες προκάλεσαν ιδιαίτερη αναστάτωση στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss