Στράτος Χουβαρδάς: Αγάπησε το σώμα σου αλλά πρόσεξέ το – Η σημασία της άσκησης και ο Μαραθώνιος

Μαριάννα Κρασανάκη
01/10/2022 15:03

Ο Στράτος Χουβαρδάς γεννήθηκε για τη γυμναστική. Από μικρό κιόλας παιδί ήξερε τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Για εκείνον η άσκηση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς του και το μήνυμα αυτό έχει καταφέρει να περάσει και στην οικογένειά του.
Ο Στράτος προπονεί καθημερινά πολλούς ανθρώπους, αθλητές και ερασιτέχνες, άτομα που έχουν στόχο να πετύχουν μέσα από τον αθλητισμό και άτομα που θέλουν να κάνουν τη γυμναστική μέρος του προγράμματός τους. Υπάρχουν και άτομα βέβαια τα οποία γνωρίζεις και εσύ που διαβάζεις το κείμενο, που επέλεξαν τον Στράτο ως προπονητή τους και αυτοί είναι… γνωστοί παίκτες από το «Survivor».

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο γυμναστήριο που έχει δημιουργήσει με τον κόπο του ο Στράτος Χουβαρδάς, το «The Way Out». Είναι δύο όροφοι, όπου εκεί έχουν την ευκαιρία να προπονούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ πλήθος ατόμων που έχουν αγαπήσει τον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής τους βοηθάει να βελτιώνουν σώμα και ψυχή.
Ο Στράτος έδωσε μια γεμάτη συνέντευξη, όλο νόημα, μιλώντας μας από τη μία για τις προπονήσεις των παικτών του Survivor, τονίζοντας επίσης τη σημασία της άσκησης στην καθημερινότητά μας.
Ποιους παίκτες που έχουν συμμετάσχει στο Survivor έχεις προπονήσει και συνεχίζεις να προπονείς;

Η Σταυρούλα Χρυσαείδη έχει υπάρξει αθλήτριά μου. Κάναμε μαζί προπονήσεις πριν το Survivor αλλά και μόλις γύρισε. Από το παιχνίδι έχω γνωρίσει και έχω προπονήσει κι άλλους αθλητές όπως η Άσπα Πρεδάρη, ο Σάββας Κάλφας και δύο ακόμα συμμετέχοντες.
Τι είδους προετοιμασία χρειάζεται από τους εν δυνάμει συμμετέχοντες; Σε τι είδους ασκήσεις εστιάζεις;
Η προετοιμασία έχει δύο πτυχές. Η μία είναι η γενικότερη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση για να αντέξουν διαδικασία μηνών όπως είναι το Survivor. Η δεύτερη είναι πιο στοχευμένη. Αφορά ασκήσεις εκρηκτικότητας, ταχυδύναμης συναρμογής με την τοποθέτηση στόχων μετά από κάθε προπονητική μονάδα, έτσι ώστε να κάνουν προσομοίωση των πραγματικών συνθηκών του παιχνιδιού.

Ποιες είναι οι θυσίες ενός παίκτη που προετοιμάζεται για μια καθημερινότητα σαν του Survivor;
Να ελέγξει τη διατροφή του, να προπονηθεί σκληρά έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τη διαδικασία του παιχνιδιού. Να προετοιμαστεί εγκεφαλικά για τις δύσκολες συνθήκες που θα αντιμετωπίσει.
Σε έχουν πλησιάσει παίκτες για προετοιμασία για το All Star Survivor;
Ναι με έχουν πλησιάσει και έχουμε κάνει και σχετικές προπονήσεις.
Με τους συμμετέχοντες του Survivor έχετε χτίσει σχέσεις φιλίας ή μένετε απλά στις σχέσεις προπονητή και αθλητή;
Έχουν έρθει και έχουν συμμετάσχει σε δικούς μου αγώνες. Κάποιους τους γνωρίζω από τους αθλητικούς χώρους …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss