Στροφή 180 μοιρών για τον Elon Musk που τελικά θα εξαγοράσει το Twitter

Ο Elon Musk δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter ότι είναι και πάλι πρόθυμος να αγοράσει την εταιρεία στην αρχικά συμφωνηθείσα τιμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Elon Musk προτείνει να αγοράσει την Twitter Inc. στην αρχική τιμή προσφοράς των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Η πρόταση του Musk πραγματοποιήθηκε με επιστολή του στο Twitter, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες.
Η Wall Street Journal ανέφερε στη συνέχεια ότι οι «δικηγόροι του Musk κοινοποίησαν την πρόταση στους δικηγόρους του Twitter κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας και κατέθεσαν εμπιστευτική επιστολή στο Chancery Court του Delaware πριν από μια ακρόαση για το θέμα που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη».
Οι νέες αναφορές έρχονται δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη δίκη που θα καθορίσει αν ο Musk θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη συμφωνία. Ο CEO της Tesla συμφώνησε να αγοράσει το Twitter στις 25 Απριλίου και στη συνέχεια προσπάθησε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία στις 8 Ιουλίου. Το Twitter μήνυσε τον Musk στο δικαστήριο Delaware Court of Chancery για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την αγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Ο Musk είχε επίσης προγραμματιστεί να καταθέσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα, απαντώντας σε ερωτήσεις.
«Εάν το Twitter αποδεχθεί την πρόταση, οι δύο πλευρές δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την πενθήμερη δίκη χωρίς ενόρκους που έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου», έγραψε χθες η WSJ. Πάντως δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ αφού το απόγευμα της Τρίτης  το Twitter με επίσημη ανακοίνωση του ότι σκόπευε να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους αρχικούς όρους.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter διακόπηκε προσωρινά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg. Μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε σχεδόν 13%, φτάνοντας τα 47,93 δολάρια.
Η στροφή 180 μοιρών τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss