Sunlight Group: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ – FleetNews

Σε επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προχωρά η Sunlight Group προς αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας μπαταριών μολύβδου-οξέος για βιομηχανική ηλεκτροκίνηση.
Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας μπαταριών μολύβδου-οξέος σε 9GWh ετησίως ανακοίνωσε η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και ενισχύουν την παραγωγή της εταιρείας, η οποία αναμένεται να υπερβεί τον αρχικό στόχο των 5,3GWh και να καθιερώσει τη Sunlight ως τον μεγαλύτερο παραγωγό μπαταριών έλξης μολύβδου-οξέος παγκοσμίως.

Τα 100 εκατ. ευρώ επενδύονται σε υποδομές για τo βιομηχανικό συγκρότημα της Sunlight Group στην Ξάνθη. Οι προσθήκες θα αυξήσουν τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν την παραγωγή στοιχείων έλξης μολύβδου-οξέος που θα ξεπεράσουν σε έκταση τα 50.000 τ.μ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τρεις αυτόνομες μονάδες παραγωγής που θα λειτουργούν σε τρία ξεχωριστά κτήρια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λειτουργική αποδοτικότητα, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται η επιχειρηματική συνέχεια και η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της Sunlight.
Επιπλέον, η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει επενδύσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του συγκροτήματος της Ξάνθης σε «έξυπνο» εργοστάσιο, με την εφαρμογή τεχνολογιών Βιομηχανίας 4.0 (αυτοματισμοί, ρομποτικά συστήματα, AI, Machine Learning, IoT), σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η αναβάθμιση αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2022. Τo πρώτο στάδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2022 και προβλέπεται να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της Sunlight Group σε περίπου 6GWh το χρόνο. Το δεύτερο στάδιο της αναβάθμισης θα υλοποιηθεί από τον Φεβρουάρι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss