Sunlight Group: εξαγοράζει το 51% της Triathlon – FleetNews

Martin Hartmann, CEO της Triathlon Holding GmbH (αριστερά), Λάμπρος Μπίσαλας, CEO του Sunlight Group Energy Storage Systems

Η Sunlight Group εξαγοράζει το 51% της γερμανικής Triathlon Holding GmbH. Οι εταιρείες θα συνεχίσουν τις αυτόνομες εμπορικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας παράλληλα συνέργειες.
Η Sunlight Group Energy Storage Systems, μέλος του Ομίλου Olympia συνεχίζει το σχέδιο επέκτασής της μέσω της εξαγοράς του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Holding GmbH. Από αυτή τη συμφωνία, αναδύεται ένας πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης, μετασχηματίζοντας το τοπίο του τομέα της κινητικότητας εκτός δρόμου στις μπαταρίες για βιομηχανικά οχήματα που εξυπηρετούν τον πολύ σημαντικό κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας – intralogistics – (περονοφόρα, παλετοφόρα, ανυψωτικά, ρομποτικά συστήματα και αυτοματοποιημένα οχήματα καθοδήγησης – AGV) και στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών. Ο συνδυασμένος οργανισμός πρόκειται να επιδιώξει ηγετικό ρόλο, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συμβάλλοντας σημαντικά στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και την ενεργειακή ασφάλεια, βασιζόμενη σε δυνατότητες κλιμάκωσης παραγωγής και καινοτομίας, τόσο σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος όσο και σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.
«Η συμφωνία αυτή συνιστά mega-deal που επαναπροσδιορίζει και αλλάζει πλήρως το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης – πάντα με έμφαση στις ανάγκες των πελατών» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η συμφωνία εξαγοράς υπογράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 στο Μόναχο από τους CEO των δύο εταιρειών, Λάμπρο Μπίσαλα, της Sunlight Group και  Martin Hartmann, της Triathlon Holding GmbH. Σε συνέχεια και της τυπικής έγκρισης της συναλλαγής από τις αρμόδιες επιτρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss