Συγκλόνισαν οι ομογενείς της Αλβανίας: «Ελλάς Ελλάς μην μας ξεχνάς»

Συγκινητική υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

Το παρόν στη Χειμάρρα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ομογενείς να του επιφυλάσσουν συγκινητική υποδοχή έξω από το ελληνικό σχολείο Όμηρος.
Οι Έλληνες της Αλβανίας τραγουδούσαν το σύνθημα «Ελλάς Ελλάς μην μας ξεχνάς» με μια ενωμένη φωνή κάνοντας το κλίμα ιδιαίτερα ευσυγκίνητο και αναδεικνύοντας την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη γειτονική χώρα.

Υπό τα συνθήματα των ομογενών ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους ομογενείς και εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Μητσοτάκης: «Υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων»

«Η εθνική μειονότητα της Αλβανίας θα έχει στο πρόσωπό μου έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Είστε γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων στο θέμα αυτοπροσδιορισμού, στο θέμα της γλώσσας και στο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επιμένοντας ότι με πνεύμα συνεργασίας όλα αυτά θα επιλυθούν, «Σας το εγγυώμαι προσωπικά».
Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έκανε λόγο για ιστορική μέρα και είπε χαρακτηριστικά: «Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν θα το έχανα με τίποτα».
Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη. Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss