Συλλαλητήριο φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη η κινητοποιήση των φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές!. Αγώνας για μόρφωση – δουλειά- ζωή» οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο συμμετέχουν Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Πριν από λίγο οι φοιτητές πέρασαν τον φραγμό των αστυνομικών κ κατευθύνονται προς Πανεπιστημιούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Οι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα έξω από τη Βουλή:

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο:

PHOTO GALLERY

Photo 1/11

Photo 2/11

Photo 3/11

Photo 4/11

Photo 5/11

Photo 6/11

Photo 7/11

Photo 8/11

Photo 9/11

Photo 10/11

Photo 11/11

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, αναφέρουν:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν από λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ -δηλαδή, το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωσή μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss