Συλλήψεις για διάθεση Kodi στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεγάλη Βρετανία με την κατηγορία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων αφού είχαν προχωρήσει στην πώληση μηχανημάτων που έφεραν το λογισμικό Kodi και επέτρεπαν τη δωρεάν μετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών και ταινιών.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι είχαν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητά τους τουλάχιστον 250.000 λίρες, πουλώντας τις συσκευές μέσω Internet. Το Kodi είναι λογισμικό που ανήκει στην κατηγορία ανοιχτού κώδικα και επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο, μουσικής και άλλων multimedia αρχείων όταν εγκαθίσταται σε συμβατό hardware. Αρκετά καταστήματα προχωρούν στην πώληση επιτραπέζιων player που ενσωματώνουν το λογισμικό αυτό, προσθέτοντας όμως παράνομα plugins.

Όπως αναφέρει η ομάδα ανάπτυξης του Kodi, το λογισμικό τους δεν περιέχει δικό του περιεχόμενο και είναι σχεδιασμένο για την αναπαραγωγή περιεχομένου που έχει νόμιμα στην κατοχή του ο χρήστης ή είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Internet. Όμως είναι γνωστό ότι plugins που κυκλοφορούν για το Kodi δίνουν παράνομη δωρεάν πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Οι πέντε συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Bolton, Bootle, Cheadle, Manchester και Rhyl και όπως δηλώνουν οι αρχές «δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους εμπλέκονται στην παράνομη διάθεση τέτοιων μηχανημάτων που παρέχουν πρόσβαση σε υλικό που καλύπτεται από τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας». Παράλληλα οι αρχές δηλώνουν ότι οι συλλήψεις έγιναν σε συνεργασία με την Premier League και τις εταιρείες BT, Sky και Virgin Media που παρέχουν συνδρομητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss