Συμβουλές για να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο με ασφάλεια 

Η πύλη μας στον ψηφιακό κόσμο είναι οι λεγόμενοι web browsers (προγράμματα περιήγησης ιστού). Κάθε μέρα, περνάμε ατελείωτες ώρες σε αυτούς και ακριβώς για αυτό θεωρούνται πολύτιμος στόχος για τους κυβερνοαπατεώνες.

Με την πάροδο των ετών, οι web browsers έχουν μετατραπεί στο χώρο που βρίσκονται αποθηκευμένα τα password και user name μας για να μπούμε σε κάποιο λογαριασμό, τα cookies αλλά και άλλες «ζουμερές» πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν έξοχο στόχο επίθεσης. Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν από απόσταση τον υπολογιστή μας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένος.
Επιπλέον, πολλοί χρήστες μπορεί να αισθανόμαστε αμήχανα στη σκέψη ότι διαφημιστές και άλλοι έχουν πρόσβαση και παρακολουθούν τις προσωπικές μας πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης. 
«Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε αυτούς τους κινδύνους» λέει ο Phil Muncaster από την ομάδα της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας ESET. Ας δούμε μερικά από αυτά. 

Οι 6 σημαντικότερες απειλές για ένα πρόγραμμα περιήγησης
Υπάρχουν πολλές απειλές εκεί έξω: ορισμένες στοχεύουν στα προγράμματα περιήγησης πιο άμεσα από άλλες. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες:

Εκμετάλλευση ευπαθειών σε προγράμματα περιήγησης ή σε plugins/επεκτάσεις που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει. Αυτή η τακτική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων ή τη λήψη κακόβουλου λογισμικού. Οι επιθέσεις συχνά ξεκινούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ή με την επίσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss