Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχούμε για διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα

 Το συμβούλιο της Ευρώπης εκφράζει ανησυχίες για τις ανισότητες και τον ρατσισμό στην αστυνόμευση, αλλά χαιρετίζει τα θετικά βήματα που έγιναν συγκριτικά με το 2014!
Στην έκθεσή της, η επιτροπή κατά του ρατσισμού εκφράζει έντονες ανησυχίες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και διαπιστώνει ότι η συχνή ρητορική μίσους – στην οποία ενίοτε εμπλέκονται πολιτικοί και ακόμη και κρατικοί αξιωματούχοι – στοχεύει τους μετανάστες, καθώς και τα μέλη των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων και τους Ρομά!
Η συγκεκριμένη Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) είναι ένα μοναδικό όργανο παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο ειδικεύεται σε ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού, των διακρίσεων (λόγω “φυλής”, εθνοτικής/εθνικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, γλώσσας, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου), της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη.
Σε νέα έκθεση για την Ελλάδα, η Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης «επαινεί τα θετικά βήματα στην Ελλάδα από την προηγούμενη έκθεση του 2014».
Από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (που εγκρίθηκε το 2020) έως την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ που εγκρίθηκε για την περίοδο 2021-2025, τα θετικά αυτά μέτρα βελτιώνουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού, σύμφωνα με την έκθεση.
Η ECRI εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης της Ελλάδας επιτρέπει στους υπηκόους τρίτων χωρών να υποβάλουν αίτηση γ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss