Συνάντηση Κοπελούζου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Δημήτρης Κοπελούζου, Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, συναντήθηκε στην Αίγυπτο με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi. Παρόντες – μεταξύ άλλων- εκ μέρους της Αιγύπτου, ήταν ο πρωθυπουργός Moustafa Madbouly και ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Mohamed Shaker.

Στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο μερών, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, επικεφαλής της ομάδας των στελεχών του Ομίλου, αφού ευχαρίστησε τον αξιότιμο Πρόεδρο για την τιμητική πρόσκληση και την θερμή φιλοξενία, αναφέρθηκε στην πρόοδο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα και της μεταφοράς πράσινης ενέργειας μέσω του “GREGY interconnection”. Παράλληλα, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία προχώρησε σε μια ευρεία ανασκόπηση των εξελίξεων και των βημάτων που έχουν γίνει, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό χαρακτήρα του project τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ε.Ε
Υπενθυμίζεται, πως ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας ELICA SA, αναπτύσσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας δυναμικότητας 3.000 MW για τη μεταφορά 100% πράσινης ενέργειας. Το έργο θα διασυνδέει απευθείας την Αίγυπτο με την Αττική αποφεύγοντας τα περιττά ενδιάμεσα σημεία εκφόρτωσης. Το εν λόγω έργο συνάδει πλήρως με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050.

Ο “GREGY interconnection” αναμένεται να επιφέρει πρόσθετα και σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως η μείωση του ενεργειακού κόστους για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, η βελτίωση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του εφοδιασμού στο Σύστημα, η παροχή ενός ευρέος φάσματος καταναλωτικών και οικονομικών οφελών, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εργασίας και επιχειρηματικών ευκαιριών, η μετατροπή της Ελλάδας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή και η ενίσχυση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της ΑΟΖ της.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss