Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Κρίσιμη συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 7μελή Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων ΗΠΑ (House Armed Services Committee – HASC Delegation), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων κ. Άνταμ Σμίθ (Adam Smith), η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα από 02 έως 05 Οκτωβρίου. Την Αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζωρτζ Τσούνης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, και της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) καθώς και των δύο Πρωτοκόλλων Τροποποίησής της (2019 και 2021), για την ενίσχυση της ασφάλειας των δύο χωρών και την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Υπογραμμίστηκε, επίσης ο ρόλος της Ελλάδος ως ισχυρού, σταθερού και αξιόπιστου συμμάχου και η γεωπολιτική αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, επισημάνθηκε δε η σημασία των επενδύσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανεφέρθη, επίσης, στις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψη δυνατότητες, συγκριτικό πλεονέκτημα και τεχνογνωσία που διαθέτει η χώρα μας.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών, που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή της καλής γειτονίας, ενώ, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ανάγκη συνέχισης παροχής αμυντικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Photo 2/4

Photo 3/4

Photo 4/4

Επίσκεψη της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας του Κογκρέσου και στην Κρήτη
Την Κυριακή 02 και την Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022, Αντιπροσωπεία της House Armed Services Committee (HASC) του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της HASC Chairman Adam Smith, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κρήτη συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής-Πολιτικής-Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη, η HASC επισκέφθηκε την Αμερικανική Ναυτική Ευκολία Σούδας (Naval Support Activity Souda Bay – NSA), το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής / NATO Maritime Interdiction Operational Train …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss