Συνταγή για ψωμί ολικής αλέσεως με σπόρους chia | tlife.gr

Μέτρια

1 μερίδες

2 ώρες και 10 λεπτά

★★★★★

★★★★★

Ένα θρεπτικό αρτοσκεύασμα, για σένα που δεν μπορείς να του αντισταθείς!

  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 75 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 9 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. υγρή μαγιά
  • 50 γρ. σπόροι chia
  • 420 ml νερό
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις 300 ml νερό και τους σπόρους chia. Το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης, τους δύο τύπους αλευριών και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύεις. Προσθέτεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Φοράς τα γάντια σου και ζυμώνεις για 10 λεπτά.
  • Σκεπάζεις τη ζύμη σου με μία πετσέτα και την αφήνεις στην άκρη για μία ώρα, ώστε να φουσκώσει.
  • Μοιράζεις τη ζύμη σου σε ένα σκεύος για ψωμί, σε σχήμα παραλληλόγραμμου απαλά και προσθέτεις τη μαγιά.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά, με τα τελευταία δέκα η θερμοκρασία να «πέφτει» στους 200 βαθμούς C.
  • Αφήνεις να κρυώσει και απολαμβάνεις!