ΣΥΡΙΖΑ: Εμφάνιση εν αναμονή πρωθυπουργού ετοιμάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτάσεις Τσίπρα θα είναι αρκετά προωθημένες, αλλά πάντα μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας

Στα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στα μέτρα που αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των παραγωγικών φορέων, έχουν ρίξει όλο τους το βάρος τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, θεωρώντας ότι ο αρχηγός τους θα πρέπει να κάνει εμφάνιση πρωθυπουργού σε αναμονή.
Για τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι η τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός. Διευκρινίζουν, μάλιστα, ότι δεν μιλούν για τη τωρινή του θητεία, αλλά γενικά, υπονοώντας ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές – όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα τους θα κληθεί για ακόμα μία φορά να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – ίσως και χειρότερες από ότι το 2015. Πρέπει, δηλαδή να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν την υπάρχουσα κρίση, αλλά και τα χειρότερα δυνατά σενάρια.
Έχοντας πάντα αυτό το σκεπτικό στο μυαλό τους, πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου. Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και των προσωπικοτήτων που ανήκουν στο think tank του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο στόχος δεν είναι άλλος, παρά η παρουσίαση ενός ρεαλιστικού προγράμματος, το οποίο θα μπορέσει να ανακουφίσει -στα πλαίσια του δυνατού- τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την ακρίβεια. Αν και μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει κλειδώσει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτάσεις Τσίπρα θα είναι αρκετά προωθημένες, αλλά πάντα μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.

Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι υψηλοί φόροι στην παρούσα περίσταση είναι «κρατική αισχροκέρδεια». Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει πρόταση για φορολόγηση στο 90% των υπερκερδών των εταιριών παραγωγής και παροχής ρεύματος – ίσως και των πετρελαϊκών και του φυσικού αερίου.
Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από τις τιμές του φυσι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss