ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος: «Βαλκανικού τύπου» η αγορά εργασίας στην Ελλάδα

Το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι κάτω από 20%, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Η περίπτωση της εταιρίας “Μαλαματίνα” δείχνει τι σημαίνει ανάπτυξη στην εποχή Μητσοτάκη, μια ανάπτυξη χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με απολύσεις, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και με αυταρχισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος και της Νεολαίας του, με θέμα “Εργασιακός Μεσαίωνας: Νομοθεσία, Εφαρμογή, Ανατροπή”.
«Οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα” διεκδικούν το αυτονόητο. Να υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας. Μιλάμε για μια εταιρία η οποία σώθηκε με τη συμμετοχή του κράτους και με ρύθμιση χρεών και δεν γίνεται να μην σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Χαρακτήρισε «βαλκανικού τύπου» την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, διότι, όπως είπε, το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι κάτω από 20%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 60% με στόχο να φτάσει στο 80%.
Δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα δεχθεί να αλλάξει την πολιτική της στα εργασιακά και κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και να διεκδικήσει και μια πολιτική αλλαγή η οποία θα επαναφέρει την υπερηφάνεια στην εργασία και την ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

«Μετά από τρεις μήνες απεργία συνεχίζουμε να είμαστε έξω από την πύλη του εργοστασίου, διεκδικώντας από την εταιρία να τηρήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, για το οποίο έχει δεσμευτεί, και να επιστρέψουμε όλοι στις δουλειές μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιώργος Λιάκας.

Σχετικές ειδήσεις:
Ηλιόπουλος: Ο αυταρχικός εκσυγχρονισμός είναι ο σκοπός του Μητσοτάκη
Ηλιόπουλος κατά Οικονόμου: Ξεπέρασε τον εαυτό στη διαστρέβλωση
Ηλιόπουλος: Ομολογιά Πάτση ότι γνώριζε και τον κάλυπτε ο Μητσοτάκης


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss