ΣΥΡΙΖΑ: Οι τιμές ρεύματος αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας και του αδιεξόδου της κυβέρνησης

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση οι τιμές λιανικής «έχουν πλέον σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την τάχατες καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και μεταφέροντας όλα τα βάρη και το ρίσκο των προμηθευτών στους καταναλωτές»

«Οι ανακοινώσεις των προμηθευτών για τις τιμές ρεύματος Σεπτεμβρίου αποδεικνύουν τι σημαίνει “ακρίβεια Μητσοτάκη” αλλά και πόσο καταστροφική και αδιέξοδη είναι η πολιτική της κυβέρνησής του», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, τομεάρχης και αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιστοίχως.
Σημειώνουν ότι οι τιμές λιανικής «έχουν πλέον σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την τάχατες καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και μεταφέροντας όλα τα βάρη και το ρίσκο των προμηθευτών στους καταναλωτές». Επιρρίπτουν την ευθύνη γι’ αυτό στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση για να καλύψει «τις βασικές της επιλογές που από το 2019 ήταν: Το ξεπούλημα των ενεργειακών φορέων, η εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο και τα υπερκέρδη των καθετοποιημένων παραγωγών». Κατηγορούν τη ΝΔ ότι «επιλέγει να φτωχοποιεί σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και να γονατίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα με το ακραίο κόστος ενέργειας για να κερδίζουν με ανισότιμους όρους λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα γαλάζια παιδιά που διόρισε αναξιοκρατικά στους ενεργειακούς φορείς».

Σημειώνουν ότι οι καταναλωτές καλούνται πλέον ανά μήνα να αναζητούν το φθηνότερο προμηθευτή «σε μία ενεργειακή αγορά που κινείται καθημερινά σε ναρκοπέδιο, απολύτως αποσταθεροποιημένη, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανεξόφλητους λογαριασμούς, κίνδυνο χρεωκοπίας των μη καθετοποιημένων παρόχων και την ενεργειακή φτώχεια να αυξάνεται κάθε μήνα». Τονίζουν ότι «στο ράλι ανόδου και των τιμών λιανικής πρωτοστατεί η (πρώην) Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία σε ένα μήνα αύξησε την τιμή λιανικής κατά 62% (από 486 Euro/MWh τον Αύγουστο, στα 788 Euro/MWh τον Σεπτέμβριο), ανακοινώνοντας μέχρι στιγμής από τις ακριβότερες τιμές στη λιανική». «Αυτή είναι η αντίληψη των γαλάζιων παιδιών του κ. Μητσοτάκη με τα χρυσά bonus για τη ΔΕΗ. Έτσι υλοποιούν την υπόσχεση των Υπουργών ΠΕΝ της ΝΔ για φτηνότερο ρεύμα στους καταναλωτές», σχολιάζουν.
Οι Σ. Φάμελλος και Π. Πέρκα επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν επιπλέον επιδοτήσεις «τις οποίες η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με χρήματα των ίδιων καταναλωτών, από άδικες χρεώσεις και από τους φόρους που πληρώνουν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις». Παράλληλα τονίζουν ότι «η φορολόγηση των υπερκερδών των 2,2 δισ. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss