ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα και αυτοδιοίκηση σε πρώτο πλάνο

Αποφασισμένοι να απαντήσουν σε όσους αμφισβητούν τη ρεαλιστικότητα του προγράμματος που παρουσίασε στη Θεσσαλονική, ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση και οι παραφυάδες της, επιχειρούν με ψέματα να απαξιώσουν την εναλλακτική πρόταση τους.

Την ίδια στιγμή, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν χρονικά μετά τις εθνικές, με την Κουμουνδούρου να συζητάει ήδη ονόματα, ενώ θα εστιάσει στις όσο το δυνατόν πλατύτερες συμμαχίες.
Πρόγραμμα ρεαλιστικό για τους πολλούς

Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ενόχληση για το γεγονός ότι μερίδα Μέσων Ενημέρωσης «απέκρυψε» ή «διαστρέβλωσε» τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι οι αναλύσεις για «λαϊκισμό» και «λεφτόδεντρα» επανεμφανίστηκαν, την ώρα που η ουσία του προγράμματος τους εξαφανίστηκε – πιθανότατα με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.
Επομένως, πρέπει να βρουν οι ίδιοι τρόπο να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα τους προς τους πολίτες, χωρίς τα «φίλτρα» των συγκεκριμένων Μέσων στα οποία αναφέρονται. Εκτός από τις περιοδείες και τις κομματικές συγκεντρώσεις με την παρουσία κορυφαίων στελεχών ανά την επικράτεια (οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει), τον ρόλο του διαύλου με την κοινωνία καλούνται να παίξουν τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης που έχει στη διάθεση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε η «Αυγή» της Κυριακής, η οποία έδωσε χώρο στην Έφη Αχτσιόγλου να αναλύσει την κοστολόγηση της πρότασης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, τη λογική της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και των αυξήσεων στους μισθούς, καθώς και την αποκατάσταση των αδικιών για τη μεσαία τάξη.

«Το δημοσιονομικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 5,61 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώνεται ως εξής: 9,35 δισ. αθροίζουν οι δαπάνες (αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, μειώσεις φόρων, ενίσχυση κοινωνικού κράτους κ.λπ.) και 3,74 δισ. είναι τα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας στα υψηλά μερίσματα και τη φορ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss