ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει μέσω παρακολουθήσεων να «πρεσάρει» την κυβέρνηση

Μπορεί από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει όλο το βάρος στην προετοιμασία της εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα αφήσει σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αντίθετα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα, καθώς εκτιμούν ότι η κυβερνητική πλευρά κάνει ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να συγκαλύψει αυτό που χαρακτηρίζουν ως «κολοσσιαίων διαστάσεων σκάνδαλο».
Τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ερμηνεύονται από τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ως εικόνες από τα προσεχώς. Ότι το Μαξίμου θα προσπαθήσει και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να «οχυρωθεί» πίσω από την «παρανόμως» -όπως οι ίδιοι, αλλά και σειρά συνταγματολόγων υποστηρίζουν- πίσω από το δήθεν «απόρρητο».

Με απλά λόγια, θεωρούν ότι η στάση των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντος, επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που εξ αρχής εκτιμούσαν. Ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αντί για «άπλετο φως», να ρίξει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο μαύρο σκοτάδι. Και αυτί για να αποφύγουν αυτό που κατά την εκτίμηση τους πραγματικά φοβούνται: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους.
Από την Κουμουνδούρου, εξάλλου, επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο γνώριζε, αλλά και καθοδηγούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Θεωρούν ότι στη συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, υπήρξε παραδοχή του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, πως έχει ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τις νόμιμες επισυνδέσεις – κάτι που διαψεύδει τόσο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και τον Π.Κοντολέοντα, που στην ίδια συνεδρίαση φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει και «δεν είναι δουλειά του να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ».

Με αυτά τα δεδομένα, πλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας -μετά και την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ μέσα στην εβδομάδα- καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση και να ζητήσει ποιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές θέλουν να ελεγχθούν τα τηλέφωνά τους.
Προφανώς για να τα στείλει τα απαραίτητα στοιχεία στην ΑΔΑΕ ώστε να ελεγχθεί αν και πόσοι -όχι ποιο-) παρακολουθούνται ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss