Συσχετίστηκαν οι τρεις δικογραφίες κατά του Αλέξη Κούγια για ομοφοβικές, σεξιστικές τοποθετήσεις στη δίκη Λιγνάδη

Το Παρατηρητήριο σημείωνε στην αναφορά του ότι ο κ. Κούγιας με τις δηλώσεις του προέτρεπε ευθέως σε ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

Τη συσχέτιση τριών δικογραφιών με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια αποφάσισε ο εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας ύστερα από αίτημα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Και οι τρεις δικογραφίες σχηματίστηκαν αυτεπάγγελτα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο και περιλαμβάνουν ομοφοβικές, σεξιστικές και τρανσφοβικές τοποθετήσεις του δικηγόρου στη δίκη του κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη.
Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από το Παρατηρητήριο στις 13 Μαΐου 2021 ύστερα από κοινή ανακοίνωση-καταγγελία ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Intersex Greece, Colour Youth, ΟΛΚΕ, Athens Pride, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors, Υπερήφανοι Γονείς, ΛΟΑΤ ΑμεΑ και Thessaloniki Pride).
Ο Αλ. Κούγιας είχε χαρακτηρίσει θύματα και μάρτυρες της δίκης Λιγνάδη «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», είχε επιτεθεί στον Γιώργο Καπουτζίδη και υποστήριζε πως «έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε τον φυσιολογικό τρόπο ζωής και τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών γιατί αλλιώς η κοινωνία μας, κατά την κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας και ανεξήγητα αδιέξοδα»

[embedded content]
Το Παρατηρητήριο σημείωνε στην αναφορά του ότι ο κ. Κούγιας με τις δηλώσεις του προέτρεπε ευθέως σε ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και επιχειρούσε να προσβάλει τους μάρτυρες, στιγματίζοντάς τους.
Στις 15 Μαρτίου 2022 κατατέθηκε η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά, η οποία έθετε υπόψη του εισαγγελέα ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για «κατ’ εξακολούθηση ηθελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο» του ποινικολόγου. Η ανακοίνωση αφορούσε τηλεοπτικές δηλώσεις του Αλ. Κούγια που περιείχαν ακραία προσβλητικές αναφορές σε μάρτυρα της δίκης Λιγνάδη, όπως: «δεν θα μας επιβάλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, οι οποίοι, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν έχουν βρει τον δρόμο τους.
Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν και κριτική στους υπόλοιπους». Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εναντίον του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας από το ΣΥΔ, όπως και από τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+ και οκτώ δημοσιογράφους τεσσάρων μέσων ενημέρωσης (Αntivirus, Lifo, Kontra Channel, «Εφ.Συν.») που ζητούσαν τον πειθαρχικό του έλεγχο.
Δεν πέρασαν τρεις μήνες και στις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss