Τα 4 Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας! | ediva.gr

]]>

Οι περισσότεροι από εμάς, συνηθίζουμε να τρώμε γεμιστή γαλοπούλα τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, υπάρχουν ένα σωρό άλλα φαγητά, που αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Βέβαια, κάθε τόπος έχει το δικό του παραδοσιακό φαγητό για τα Χριστούγεννα. Ύστερα, λοιπόν, από έρευνα, εμείς θα σου δείξουμε τα 4 top Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας, που αξίζει να δοκιμάσεις!
Ποια είναι τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας;
1. Λαχανοντολμάδες

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο φαγητό, που ονομάζεται αλλιώς και γιαπράκια. Αυτό το πιάτο, προτιμάται, κυρίως, από κατοίκους της Θράκης, της Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου. Γενικά, είναι χρονοβόρο φαγητό, ως προς την προετοιμασία του, αλλά πίστεψε με αξίζει και με το παραπάνω!
Δες επίσης:2 Υπέροχες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά!

2. Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες

Το συγκεκριμένο φαγητό το τρώμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά περισσότερο το βλέπουμε στην Ήπειρο. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό και άκρως χριστουγεννιάτικο, που αξίζει να το δοκιμάσεις, εάν δεν είχες μέχρι τώρα την ευκαιρία.
Δες επίσης: 4 Συνταγές για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

]]>

3. Πρασοσέλινο

Είναι ακόμη ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων, που κυρίως το συναντάμε στα νησιά και στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Μπορεί να το δεις είτε ως χοιρινό με σέλινο, είτε ως πρασοσέλινο. Το κοινο χαρακτηριστικό είναι σίγουρα η νοστιμιά.
Δες επίσης:Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με σοκολάτα!

4. Λαλάγγια
Δες επίσης: Προετοιμασία για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Αν και εδώ αναφερόμαστε σε γλυκό, είναι ένα από τα νοστιμότερα παραδοσιακά γλυκά της Μάνης. Πρόκειται για τηγανίτες, οι οποίες δε γίνεται να λείπουν από τα τραπέζια των Χριστουγέννων, και όχι μόνο.

]]>


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss