Τα 70α γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν: Επτά σταθμοί στη ζωή του Ρώσου προέδρου

Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς, γίνεται σήμερα 70 ετών. Το ΒΒC κάνει «στάση» στους καθοριστικούς σταθμούς της ζωής του 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα (7/10) τα 70ά του γενέθλια. Το BBC υπενθυμίζει επτά κομβικές στιγμές στη ζωή του Ρώσου ηγέτη που βοήθησαν να διαμορφώσει τη σκέψη και την κοσμοθεωρία του και εξηγούν τον αυξανόμενο σκεπτικισμό του για τη Δύση.
Η ενασχόλησή του με το τζούντο, 1964

Γεννημένος σε ένα Λένινγκραντ «σημαδεμένο» ακόμα από την πολιορκία των 872 ημερών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο νεαρός Βλαντιμίρ ήταν ένα οξύθυμο και θαραλλέο αγόρι στο σχολείο – ο καλύτερος φίλος του την εποχή εκείνη θυμάται ότι «θα μπορούσε να τσακωθεί με οποιονδήποτε» επειδή «δεν φοβόταν» .
Σε μια πόλη την οποία λυμαίνονταν οι συμμορίες του δρόμου χρειαζόταν ένα πλεονέκτημα και σε ηλικία 12 ετών ασχολήθηκε πρώτα με το σάμπο, μια ρωσική πολεμική τέχνη, και μετά με το τζούντο. Ήταν αποφασισμένος και πειθαρχημένος και μέχρι τα 18 του είχε μαύρη ζώνη στο τζούντο και είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό νέων.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

O Πούτιν με τον πρώην δήμαρχο Πετρούπολης στις αρχές της δεκαετίας του 90 Πηγή: Α.Ρ

Photo 2/4

Ο Πούτιν με τον Μπόρις Γιέλτσιν Πηγή: Α.Ρ

Photo 3/4

Ο Πούτιν παρασημοφορεί αστυνομικό στο Νταγκεστάν Πηγή: Α.Ρ

Photo 4/4

Σε εκπαίδευσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss