Τα δύο διλήμματα του Πογέτ για το φινάλε με Βόρεια Ιρλανδία και οι σίγουροι

Ο Γκουστάβο Πογέτ κατέστρωσε τα τελικά σχέδιά του για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Nations League και δύο θέσεις μοιάζουν αυτές που συγκεντρώνουν πάνω από έναν μνηστήρα.

Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για το φινάλε της στο φετινό Nations League με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία στο “Γιώργος Καμάρας” (27/09, 21:45, ALPHA + Novasports Prime, live από το SPORT24) ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Οι διεθνείς έκαναν την τελευταία προπόνηση και δίχως να προκύψουν νέα προβλήματα, ο Γκουστάβ Πογέτ καταστρώνει τα σχέδιά του για την ενδεκάδα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε εξηγήσει από τη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρόκειται να προβεί σε πειραματισμούς και ως εκ τούτου κλίνει προς το να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που θεωρεί βασικούς.

Εξαίρεση αποτελούν οι παίκτες που δεν είναι έτοιμοι στο 100%, όπως ο Τάσος Μπακασέτας και ο Γιώργος Γιακουμάκης, για τους οποίους δεν μοιάζει πιθανό να τους πιέσει για ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Οι σκέψεις ενδεκάδας του Πογέτ και τα διλήμματα

Σε σχέση με το παιχνίδι της Κύπρου, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή στα μετόπισθεν. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα υπερασπιστεί τα καρέ, ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα βρεθεί δεξιά και ο Κώστας Τσιμίκας αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί και πάλι το δίδυμο των Ντίνου Μαυροπάνου και Παντελή Χατζηδιάκου.

Οι αλλαγές αναμένονται στη μεσαία γραμμή, όπου ο Μανώλης Σιώπης συμπλήρωσε κάρτες, με συνέπεια να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής. Τη θέση των δύο μέσων της Τράμπζονσπορ αναμένεται να πάρουν ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ένας εκ των Ανδρέα Μπουχαλάκη και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Από εκεί και πέρα, στο 4-2-3-1 του Πογέτ, ο Γιώργος Μασούρας θα παραμείνει στο ένα άκρο, με το άλλο να καλύπτεται από τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για το παιχνίδι στην Κύπρο, ωστόσο τώρα εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Ταξιάρχης Φούντας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στη θέση πίσω από το φορ, ύστερα από την απόδοσή του στο παιχνίδι της Λάρνακας, όπου πέρασε αλλαγή και πρόλαβε να σκοράρει (έστω κι αν το τέρμα δεν μέτρησε) και να έχει ένα δοκάρι.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι η θέση του προωθημένου, όπου υπάρχει ο Τάσος Δουβίκας, ο οποίος άρχισε και στην Κύπρο, αλλά και ο Φώτης Ιωαννίδης, ως πιο βαρύ κορμί που ταιριάζει καλύτερα με τις σωματοδομές των αμυντικών της Βόρειας Ιρλανδίας.

Από εκεί και πέρα, για τις θέσεις της επίθεσης διατηρούν μικρότερες πιθανότητες παρουσίας στο βασικό σχήμα και οι Δημήτρης Πέλκας (ήταν βασικός στην Κύπρο) και ο Χρήστος Τζόλης (ήταν εκτός αποστολής στην Κύπρο).

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss