Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία NAVYA που δεν χρειάζονται οδηγό

Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα, γίνεται αναφορά από τους Δήμους στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, γνωστά ως ΣΒΑΚ. Ήδη η πλειοψηφία των μελετών αυτών δείχνουν απαρχαιωμένες καθότι οι Νέες Τεχνολογίες και η Παγκόσμια Τάση της ξεπερνάει.

Η “Διεθνής Αρθρογραφία” αναφέρει ότι περίπου στο 2030 το 30% των οχημάτων θα είναι χωρίς οδηγό – τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη -, ενώ το σύνολο των οχημάτων θα είναι Έξυπνα και Ηλεκτροκίνητα.

Ο δημότης και ο τουρίστας θα μπορεί να μετακινείται οπουδήποτε 24ώρες το 24ωρο όλο το χρόνο, χωρίς να έχει φοβίες από απεργίες ή/και άλλες συνήθειες του “σήμερα”. Ο “άνθρωπος του σήμερα” περνάει πολλές ώρες στο αυτοκίνητό του καθημερινά, ενώ τα οχήματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σταθμευμένα, δημιουργώντας σωρεία κοινωνικών προβλημάτων.

Το Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο χωρίς Οδηγό της Γαλλικής εταιρία NAVYA, προσφέρεται για να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες συγκοινωνίες ή/και όπου δεν υπάρχουν συγκοινωνίες.

Η πρόταση της IDEAGENESIS προς τους Δήμους, αφορά τη σταδιακή ένταξη του μέσου αυτού, από δρόμο σε δρόμο, από γειτονιά σε γειτονιά, ως Δημοτικές Συγκοινωνίες, κάνοντας χρήση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που προσφέρεται ή/και ακόμα με τη Χορηγία ή/και Δωρεά από εταιρίες.

Η “Δωρεάν” μετακίνηση των δημοτών, όσο και η λειτουργία του ως “πόλος έλξης” τουριστών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για Κοινωνική, Πράσινη, Έξυπνη & Τουριστική Ανάπτυξη.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss