Τα κανόνια του Ναβαρόνε: Η παραλία της Ρόδου που πήρε το όνομά της από τον πρωταγωνιστή της ταινίας

Ρόδος: Η μοναδικής ομορφιάς παραλία Άντονι Κουίν

Οι ταινίες του Χόλιγουντ που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, αφενός γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αφετέρου έκαναν παγκοσμίως γνωστές τις ομορφιές της Ελλάδας και τα εκπληκτικά τοπία της. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους για διάφορους λόγους. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε στην Ρόδο. Η ταινία που άφησε με τον τρόπο της το όνομα σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραλία Άντονι Κουίν, προφανώς από το όνομα του πρωταγωνιστή και διάσημου ηθοποιού. Καθόλου άδικα μιας και αποτέλεσε την αγαπημένη του γωνιά, την αγαπημένη του αμμουδιά όσο βρισκόταν στο νησί για τα γυρίσματα αλλά και αργότερα.

Τα κανόνια του Ναβαρόνε: Η υπόθεση της ταινίας
Ήταν το 1943, μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ, όταν οι Γερμανοί είχαν ουσιαστικά αποκλείσει περίπου 2.000 Βρετανούς στρατιώτες σε ένα νησί του Αιγαίου. Παράλληλα έχουν τοποθετήσει στο νησί Ναβαρόνε, δύο τεράστια κανόνια στη κορυφή ενός βράχου με σκοπό να αποτρέπουν οποιαδήποτε ναυτική επιχείρηση των Συμμάχων στο Αίγαιο. Οι Συμμαχικές δυνάμεις αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια επίλεκτη ομάδα κομμάντος για να φτάσουν στην κορυφή του βράχου και να καταστρέψουν τα κανόνια.

Όπως είχε προβλέψει ο Μάλορυ, Βρετανός αξιωματικός που συμμετείχε στην επιχείρηση οι περισσότερες γερμανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν το φρούριο για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη παράκτια επίθεση των Συμμάχων όταν αυτό συμβεί. Ωστόσο στην ομάδα που τελικά συμμετείχε υπήρξε μια γυναίκα που έκανε σαμποτάζ καθώς οι Γερμανοί την προσέλαβαν ως πληροφοριοδότρια σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή της. Ο Μάλορυ προετοιμάζεται απρόθυμα να σκοτώσει την Άννα, αλλά η Μαρία τον προλαβαίνει και την πυροβολεί αυτή.
Στην πορεία θα χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά με θετική έκβαση για το Ναβαρόνε. Τα κανόνια θα καταστραφούν ολοσχερώς και οι Συμμαχικές δυνάμεις θα καταλάβουν ολόκληρο το νησί απλευθερώνοντάς το από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Τα κανόνια του Ναβαρόνε: Η παραλία που μάγεψε τον Άντονι Κουίν
Η παραλία του Άντονι Κουίν όπως πλέον ονομάζεται βρίσκεται βρίσκεται περίπου στα 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρόδου και σε πολύ κοντινή απόσταση από το γνωστό Φαληράκι. Παλιότερα η παραλία ονομαζόταν Βάγιες.

Πρόκειται για μια παραλία που συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά με τα πεύκα που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα. Η παραλία του Άντονι Κουίν έχει βοτσαλάκι και πραγματικά ο επισκέπτης την ερωτεύεται από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθεί εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ηθοποιός ήθελε να αγοράσει τον συγκεκριμένο κολπίσκο για να φιλοξενεί ανθρώπους της τέχνης και του κινηματογράφου.

Η συγκεκριμένη παρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss