Τα must καλλυντικά που εντάσσουμε τον χειμώνα στην περιποίησή μας και γιατί | Vita.gr

Το κρύο, ο παγωμένος αέρας αλλά και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού, διαταράσσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό και απογυμνώνουν την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια και την υγρασία της. Ακόμα και ο λιπαρός τύπος μπορεί να αφυδατωθεί, την περίοδο που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Γι’ αυτόν τον λόγο, εμπλουτίζουμε την περιποίησή μας με αυτά τα καλλυντικά και χαρίζουμε στην επιδερμίδα μας την άνεση, την ελαστικότητα και τη λάμψη που της λείπει τον χειμώνα.
#1 Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός με ένα έλαιο καθαρισμού ή ένα balm
Αν η επιδερμίδα σας «τραβάει», βάλτε για λίγο στην άκρη το νερό micellaire και το καθαριστικό με οξέα και δραστικούς παράγοντες. Προτιμήστε ένα έλαιο καθαρισμού που θα φερθεί πολύ πιο «ευγενικά» στο δέρμα σας απομακρύνοντας απαλά αλλά αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους.
Δείτε επίσης: Γιατί τα νήπια αγαπούν την επανάληψη;
#2 Ενυδάτωση με ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ
Είναι η βάση της ενδυνάμωσης της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε κατευθείαν τον ορό ή το booster με υαλουρονικό οξύ. Κάντε ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς, πριν περάσετε στο επόμενο βήμα.
#3 Θρέψη με ένα ενυδατικό έλαιο
Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε άλλον ορό για κάποιον άλλο σκοπό, όπως για παράδειγμα για αντιγήρανση ή δυσχρωμίες, τότε περνάτε κατευθείαν στην εφαρμογή ενός ελαίου πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα. Επιλέξτε ένα μείγμα με υψηλής ποιότητας βοτανικά εκχυλίσματα. Όπως για παράδειγμα, η αναπλαστική λεβάντα, το αντιγηραντικό τριαντάφυλλο, η ανακουφιστική καλέντουλα, το θρεπτικό νυχτολούλουδο. Το έλαιο πρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss