Τα πράγματα που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο για να μην φας πρόστιμο

Εσείς έχεις φροντίσει να τα έχεις;

Ακόμη κι αν πας τακτικά το αυτοκίνητο για σέρβις και τηρείς όλα τα προβλεπόμενα, όλο και κάτι μπορεί να σου ξεφύγει. Πολλοί είναι, για παράδειγμα, εκείνοι που δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να έχει μέσα το αυτοκίνητο σύμφωνα με ΚΟΚ ώστε να μη φας πρόστιμο.

Για να είσαι προετοιμασμένος, δες πέντε πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο για να μην πάρεις κλήση…

Φαρμακείο αυτοκινήτου

Είναι ίσως το πιο προβλεπόμενο αλλά ξέρεις τι πρέπει να έχει μέσα σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;  Το ελάχιστο υποχρεωτικό περιεχόμενο του φαρμακείου πρέπει να αποτελείται από τα εξής είδη επιδεσμικού υλικού :

Βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμμαρίων (τουλάχιστον ένα πακέτο)
Αποστειρωμένες γάζες (τέσσερα κουτιά)
Καρούλι λευκοπλάστη (ένα τεμάχιο)
Ατομικούς επιδέσμους (τέσσερα τεμάχια)
Αιμοστατικούς επιδέσμους (δύο τεμάχια)
Φιαλίδιο με οινόπνευμα, 200 γραμμάρια τουλάχιστον (ένα τεμάχιο)
Mercurochrome φιαλίδιο με 50 γραμμάρια, τουλάχιστον (ένα τεμάχιο)

Ρεζέρβα 

Η ρεζέρβα είναι υποχρεωτική από το νόμο. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να έχουμε. Δεν υπάρχει πιο συνήθης ατυχία για έναν οδηγό, από το να μείνει από λάστιχο.

Τρίγωνο

Είναι από τα πλέον χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο και επίσης το προβλέπει και ο νόμος. Μπορεί να το χρειαστούμε σε περίπτωση για παράδειγμα που μείνουμε ώστε και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία αλλά και να αποτρέψουμε άλλο ατύχημα.

Πυροσβεστήρας

Ο νόμος υποχρεώνει όλους τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η διάρκεια ζωής του η οποία είναι περιορισμένη. Επομένως θα πρέπει να ελέγχεται συχνά και σε περίπτωση που έχει παρέλθει η ημερομηνία χρήσης του, να αντικαθίσταται.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Αν και το καλοκαίρι δε θα σου χρειαστούν, το χειμώνα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αν βρεθείς κάπου με χιόνια θα πρέπει να τις έχεις στο πορτ μπαγκάζ. Εννοείται ότι θα πρέπει να γνωρίζεις πότε, πού και πώς τοποθετούνται.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss