Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι αξίες του Παύλου Μπακογιάννη είναι διαχρονικές και πανίσχυρες»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media μνημονεύει τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

Χαρακτηριστικά έγραψε: «Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από άνανδρους τρομοκράτες. Ο οραματιστής της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας. Που τόλμησε να υπερβεί τους στερεότυπους διαχωρισμούς και τις παραδοσιακές προκαταλήψεις του παρελθόντος.
Ο πολιτικός της σύνεσης και του μέτρου. Που δεν αναλώθηκε στην ευκολία των μικροκομματικών συγκρούσεων και δεν υπέκυψε στην εφήμερη γοητεία τους. Αλλά, που στάθηκε πάνω από αυτές και ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο της σύνθεσης. Το πολιτικό στίγμα του Παύλου Μπακογιάννη, δεν συμβάδισε με την κομματική οξύτητα της εποχής του και δεν εξαντλείται σε αυτή. Υπηρετεί ευρύτερες οραματικές επιδιώξεις, βασίζεται στη δύναμη της ελεύθερης αντίληψης και της μετριοπάθειας.

Είναι πάντα ευδιάκριτο με πατριωτική ανάγνωση των περιστάσεων, με εφαρμογή της λογικής, με ματιά μακροπρόθεσμη, με ορίζοντα στρατηγικό. Θυμόμαστε σήμερα τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ως μια μαύρη επέτειο, κατά την οποία τραυματίστηκαν βαριά η Ελευθερία και η Δημοκρατία στη χώρα που τις γέννησε.
Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του, αναλογιζόμενοι πως οι σφαίρες εκείνη τη μέρα σίγησαν μεν τη φωνή του – γιγάντωσαν, όμως, τις ιδέες του. Είναι οι αξίες που συνθέτουν την αέναη παρακαταθήκη του. Που επιτάσσουν, μεταξύ άλλων, την ομόθυμη και καθολική καταδίκη της τρομοκρατίας, χωρίς αστερίσκους. Και που, σήμερα, συνεχίζουν να μας εμπνέουν».

[embedded content]

Διαβάστε ακόμα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss