Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα πάντα για ασφαλή πανεπιστήμια – Να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο ο Τσίπρας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τη συνέντευξή του από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί». Μιλώντας στους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο – με την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων – και την συνεχιζόμενη “άρνηση” του κ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα ισχυρίστηκε στην υπόθεση των 38 παράτυπων μεταναστών. Υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας, στη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την τουρκική προκλητικότητα και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τη συνέντευξή του από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Τιμώ τη μνήμη του Παύλου Φύσσα»
Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ συμβολική μέρα. Είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενός νέου ανθρώπου. Τιμώ προσωπικά την μνήμη του. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή» οδήγησε στην Δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι ασφαλή τα Πανεπιστήμιά μας»

Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι ασφαλή τα Πανεπιστήμιά μας. Τα παιδιά μας έχουν πάει εκεί να σπουδάσουν και η ελληνική οικογένεια έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα για να πετύχει αυτόν τον στόχο. Άρα, χρειαζόμαστε ασφάλεια για τα παιδιά, για τους καθηγητές, για τις πρυτανικές αρχές, για τους εργαζόμενους. Σε αυτό θεωρώ ότι δεν μπορεί να διαφωνεί κανείς, είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας. Τα παιδιά που υπηρετούν στις ΟΠΠΙ, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί, αγόρια και κορίτσια, είναι όλοι πτυχιούχοι και θα συμβάλουν στην ασφάλεια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αφορά σε 4 απ’ τα 26 πανεπιστήμια της χώρας. Οι ΟΠΠΙ περιπολούν στους ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων, και προστατεύουν την ακαδημαϊκή κοινότητα από εμπόριο ναρκωτικών, από παραεμπόριο, από βίαιες συμπεριφορές, από οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Έχουμε πλήρως διευκρινίσει ότι ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss