#TBT Η δημοφιλέστερη μέθοδος ισιώματος μαλλιών το 1964 ήταν ΠΟΛΥ επικίνδυνη

Δες και θα καταλάβεις 

Η μόδα των μαλλιών μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 50 και τις αρχές της δεκαετίας του 60 ήθελε τα μαλλιά κυματιστά ή και με μπούκλες. Ωστόσο, το 1964 τα ολόισια μαλλιά έγιναν μόδα και τα κορίτσια άφησαν στην άκρη τα ρόλεϊ και τις άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν τα παλιά trends και έπιασαν κάτι πολύ, ΠΟΛΥ επικίνδυνο.

Η νέα τεχνική ισιώματος λοιπόν, απαιτούσε ομαδική δουλειά από τουλάχιστον 2 άτομα και δεν ήταν άλλη από το ατμοσίδερο. Ναι, το σίδερο ατμού που επίσης είχε γίνει δημοφιλές εκείνη την εποχή. Το χρησιμοποιούσαν για να αποκτήσουν λεία, ολόισια μαλλιά ως εξής…

AP 641223155

Τα σιδέρωναν! Ναι, όπως βλέπεις τα κορίτσια σιδέρωναν τα μαλλιά τους και οι Gay Stilley, 14 ετών, Geri Siblano, 15 ετών και Mahoney, 15 ετών δέχτηκαν να φωτογραφηθούν για να κάνουν επίδειξη της διαδικασίας! Μία άπλωνε τα μαλλιά της στη σιδερώστρα ενώ οι μία χτένιζε και η τρίτη… σιδέρωνε! Ναι, ασφαλώς το αποτέλεσμα ήταν ολόισιο και σίγουρα είχε μεγάλη διάρκεια αλλά η μέθοδος ήταν τόσο λάθος!

Αν και πολλά κορίτσια κατέφευγαν σε αυτό, οι τρεις νεαρές diy hairstylists δεν χρησιμοποιούσαν ούτε λίγο χαρτί για να προστατεύσουν τα μαλλιά τους από το καυτό σίδερο που… σίγουρα δεν είχε ρυθμίσεις θερμοκρασίας όπως τα σημερινά. Θέλω να πιστεύω πως καμία δεν θα το επιχειρούσε σήμερα γιατί οι κίνδυνοι τόσο των εγκαυμάτων όσο και των καμένων μαλλιών είναι τεράστιοι αλλά και γιατί υπάρχει ατμοσίδερο μαλλιών!

unnamed

Δεν πάνε πολλές μέρες που σου μίλησα για το Steampod της L’ Oreal Professionnel. Το πρώτο και απόλυτα ασφαλές ατμοσίδερο που προσφέρει επαγγελματικό ίσιωμα στο σπίτι. Μην επιχειρήσεις λοιπόν να σιδερώσεις ΠΟΤΕ τα μαλλιά σου, εκτό ςκαι αν έχεις το Steampod. Ραντεβού την επόμενη πέμπτη.

Διάβασε ακόμα: #tbt Το 1969 ανοίγει η πρώτη σχολή ομορφιάς τυφλών στη Νέα Υόρκη!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss