#tbt Η μαγεία της ομορφιάς δεν είναι απλά τρίχες…

Μία συγκινητική ιστορία που ανακαλύψαμε

Η ομορφιά για πολλούς δεν είναι σπουδαία υπόθεση και ίσως να έχουν δίκιο. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με… τρίχες ενώ ο κόσμος γύρω μας καταρρέει. Η ομορφιά περνά σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για θέματα πολύ σοβαρά όμως δεν είναι πάντοτε έτσι. Κάποιες φορές, η ομορφιά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μας, στην ψυχολογία μας και να γίνει έτσι απαραίτητη. Όχι, προφανώς και δεν μιλώ για την ομορφιά με τα στενά όρια του όρου. Μιλώ για την ομορφιά που νιώθουμε όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη και αυτή που πολλοί παίρνουμε σαν δεδομένο. Τα μαλλιά μας για παράδειγμα, οι τρίχες που ανέφερα πιο πάνω…

Γκρινιάζουμε όταν δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε, ζηλεύουμε άλλα πιο πλούσια, πιο ίσια, πιο λαμπερά, διαφορετικά από τα δικά μας μαλλιά και κάπως έτσι, τα μαλλιά δεν είναι σημαντικά γιατί απλά είναι δεδομένα. Σκέψου όμως τι σημαίνει το να μπορείς να χτενιστείς το πρωί όταν είσαι ένα κοριτσάκι που απλά δεν έχει μαλλιά.

Το κορίτσι στη φωτογραφία λέγεται Olga Osterozha. Ήταν 8 ετών το 1996 όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Η καταγωγή της είναι από το Druzhniy της Λευκορωσίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Η Olga ζούσε κοντά στο Chernobyl και όταν ήταν μόλις 4 ετών, έχασε όλα της τα μαλλιά. Συγκριτικά με άλλα παιδιά που υπέφεραν ασύλληπτα περισσότερο και απέκτησαν σοβαρότατα προβλήματα μετά την έκρηξη το 1986, τα μαλλιά της Olga μοιάζουν ασήμαντα και μπορεί να είναι… ασήμαντα για εμάς αλλά πολύ σημαντικά για την Olga.

Βλέπεις, τα μαλλιά για μία γυναίκα και πόσο μάλλον για ένα κοριτσάκι είναι πράγματι πολύ σημαντικά. Μπορεί η Olga να απέφυγε τα σοβαρότερα προβλήματα (ή μπορεί να εμφανίστηκαν αργότερα στη ζωή της, δεν μπόρεσα να το ανακαλύψω) αλλά στον μικρόκοσμό της, τα μαλλιά της ήταν πολύ σημαντικά. Γι᾽αυτό η κίνηση της οικογένειας που τη φιλοξένησε το καλοκαίρι του 1996 στο Seattle ήταν τόσο μα τόσο συγκινητική.

Olga Osterozha 8 from Druzhniy

Η Olga και η αδελφή της Tanya που ήταν 11 ετών, φιλοξενήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα από το πρόγραμμα Children of Chernobyl. Στόχος ήταν να περάσουν όμορφες στιγμές και να ξεχάσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες και η οικογένεια που ανέλαβε τις δύο μικρές αδελφές, αποφάσισε να τους κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο.

Olga Osterozha 8

Με μία επίσκεψη στο Men’s Hair Club του Seattle, η Olga διάλεξε τι μαλλιά θέλει να έχει και στη συνέχεια οι ειδικοί της έφτιαξαν μία περούκα ακριβώς στα μέτρα της. Οι τρίχες λοιπόν έκαναν όλη τη διαφορά στην ψυχολογία ενός κοριτσιού που μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα αλλά πέρασε πολλά και έτσι η ομορφιά πήρε άλλη αξία. Είναι food for thought για όλους μας που παίρνουμε σαν δεδομένα πολλά πράγματα και κρίνουμε τα προβλήματα των άλλων ως μικρά. Ακόμη και ένα πρόβλημα που αφορά τρίχες είναι πρόβλημα για κάποιον και πρέπει να το σεβόμαστε. Ποιες είμαστε άλλωστε εμείς που θα κρίνουμε, σωστά; Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη…

Διάβασε ακόμα: #tbt Μάθημα ιστορίας: Το άρωμα στην φωτογραφία δεν είναι αυτό που νομίζεις…

 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss