Το τελικό σχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο κ.α

Το τελικό σχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών. Εντός του μηνός το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου στο “‘Εθνος της Κυριακής”.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον μήνα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, 403.000 υπερχρεωμένες μικρές και μεγάλες εταιρείες, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλουν αίτηση να υπαχθούν στον νέο θεσμό, «ώστε οφειλέτης και πιστωτές να διαμορφώσουν ελεύθερα τη συμφωνία αναδιάρθρωσης»

Με συνέντευξή του αναγγέλλει την κατάθεση του νομοσχεδίου μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι στον νέο θεσμό θα μπορούν να υπαχθούν όλες οι υπερχρεωμένες κατά τη δημοσίευση του νόμου επιχειρήσεις, χωρίς να αποκλείονται οι ατομικές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να είναι βιώσιμες. Δεν θα υπάρχει όριο ως προς το ύψος των διαγραφών και των ρυθμίσεων χρεών σε δόσεις, αλλά θα εξαιρούνται ο ΦΠΑ, οι παρακρατούμενοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων.

Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου στέλνει σαφές μήνυμα στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»: «Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα μετατραπεί σε συγχωροχάρτι από επιχειρήσεις-μνημεία κακοδιαχείρισης». Εκτιμά, δε, πως θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον μηχανισμό 403.000 επιχειρήσεις.

-«Μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου θα λειτουργήσει πιλοτικά το πρώτο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στα δυτικό προάστια για την ενημέρωση και την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών»

-θα εξαιρούνται μιας τυχόν διαγραφής ο ΦΠΑ, οι παρακρατούμενοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων

-Μια Ανεξάρτητη Αρχή, θα λειτουργεί ως υπηρεσία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss