Tέλος η εξάρτηση από την επιδοκιμασία στο νέο facebook

Την απόκρυψη των likes και των αντιδράσεων στις αναρτήσεις των χρηστών, δρομολογεί το Facebook σε μια προσπάθεια να μειώσει την πίεση που νιώθουν οι χρήστες για να κερδίσουν την επιδοκιμασία στις αναρτήσεις τους και να εστιάσουν στο περιεχόμενό τους.

Μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσα likes  προσέλκυσε, κλικάροντας  πάνω στο εικονίδιο του like.

Η νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη στην Αυστραλία ενώ μένει να αποφασιστεί αν αυτό θα ισχύει για όλους τους χρήστες και σε όλες τις χώρες.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα “likes” έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Ο επικεφαλής του Instagram είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες στο BuzzFeed πως βγάζοντας τις αντιδράσεις στα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να νοιώθουν πιο άνετα στο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss