Τέλος οι κάρτες γραφικών για την EVGA εξαιτίας της…Nvidia

Η EVGA, με τεράστια πολύχρονη παρουσία στο χώρο του PC hardware, αποσύρεται από την κατηγορία των GPU.

Η εταιρεία δημοσίευσε στο φόρουμ της κοινότητάς της, λέγοντας ότι δεν θα κατασκευάσει κάρτες γραφικών της Nvidia επόμενης γενιάς, αλλά θα συνεχίσει να πωλεί και να υποστηρίζει “τα υπάρχοντα προϊόντα τρέχουσας γενιάς”. Σύμφωνα με το Gamers Nexus, η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχέδια για την κατασκευή καρτών γραφικών της AMD ή της Intel.
Η EVGA φέρεται να παίρνει την απόφαση να μην συνεργάζεται πλέον με την Nvidia επειδή αισθάνεται ότι η εταιρεία ήταν κακός συνεργάτης, σύμφωνα τόσο με το Gamers Nexus όσο και με το JayzTwoCents. Η εταιρεία ισχυρίζεται συγκεκρινένα  ότι η Nvidia δεν της έλεγε πόσα θα έπρεπε να πληρώσει για να αποκτήσει GPU cores πριν ανακοινώσει δημοσίως την τιμή καρτών όπως η RTX 3080. Αυτό δυσκόλευε την EVGA να υπολογίσει πόσο θα έπρεπε να χρεώσει για τα δικά της προϊόντα, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία της Nvidia. Σύμφωνα με το JayzTwoCents, η Nvidia έστειλε τους drivers που απαιτούνται για την πλήρη αξιοποίηση των GPUs της στους δημοσιογράφους πριν τους στείλει στην EVGA και κρατούσε τον κατασκευαστή στο σκοτάδι σχετικά με το πόσες GPUs θα έπαιρνε για να ενσωματώσει στα δικά της σχέδια και προϊόντα.

Το Gamers Nexus αναφέρει επίσης ότι η EVGA αναγκάζεται να πουλάει high-end κάρτες όπως η RTX 3080 ή 3090 με απώλειες “εκατοντάδων δολαρίων” προκειμένου να διατηρήσει τις τιμές της έστω και στοιχειωδώς ανταγωνιστικές με τις κάρτες Founders Edition της Nvidia …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss