Η ταινία “IT”, τρομοκρατεί τον κόσμο…. αλλά και το box office

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη πρόβλεψη, το remake της ταινίας IT, ενα από τα πιο τρομαχτικά βιβλία του μέτρ του τρόμου, Stephen King, με το πραγματικά εντυπωσιακό άνοιγμα του, στίς αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, με 117 εκ. δολάρια. το πρώτο τριήμερο προβολής του.

Η αρχή βέβαια είχε γίνει, μερικούς μήνες πρίν, όταν το πρώτο trailer, έγινε Νο1 μέσα σε 24 ώρες με 197 εκατομμύρια θεάσεις παγκοσμίως. Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε ενα υψηλό hype, ακόμα και για τούς πιο σκληροπυρινικούς οπαδούς του βιβλίου και της πρώτης (τηλέ)ταινίας, οι οποίοι είχαν αρκετούς ενδοιασμούς για το τελικό αποτέλεσμα.

Με τα νούμερα να μιλούν απο μόνα τους, 86% στο Rotten Tomatoes, 8,2 στο IMDB και με συνολικά κέρδη της τάξεως των 180 εκ. δολαρίων (και χωρίς να έχει ανοίξει στίς πιο πολλές χώρες), απο τις 8/9 που έχει αρχίσει να προβάλεται η ταινία στίς Η.Π.Α., έκανε όλους τους ειδικούς να “σκίσουν”… τις προβλέψεις τους.

Όταν μάλιστα βάζουμε στον τελικό παρανομαστή, οτι η ταινία στοίχισε μόλις 35 εκ. δολάρια και οτι έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα τριημέρου για R-rated ταινία, καταλαβαίνουμε το μέγεθος της έπιτυχίας της.

«Το Αυτό» ένα από τα πλέον αγαπημένα βιβλία τρόμου του Stephen King με φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να τρομάξει και τους κινηματογραφικούς θεατές, σε σκηνοθεσία του Andy Muschietti («Mama»). Με χρονολογία κυκλοφορίας το 1986 αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου των τελευταίων δεκαετιών και ένα από τα καλύτερα βιβλία στην πλούσια βιβλιογραφία του συγγραφέα.

 

Η ταινία TO AYTO ξετυλίγει την ιστορία επτά παιδιών, που μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία Μέιν, και έχουν δημιουργήσει την «Λέσχη των Λούζερ», καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους. Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι το λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη.

Στην ταινία, «Το Αυτό» πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ («Allegiant», τηλεοπτική σειρά «Hemlock Grove») ως ο βασικός κακός της ιστορίας, Πένιγουαϊζ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι νεαροί ηθοποιοί Τζέιντεν Λίμπερερ («Midnight Special»), Τζέρεμι Ρεϊ Τέιλορ («Alvin and the Chipmunks: The Road Chip»), Σοφία Λίλις («37»), Φιν Γούλφχαρντ (τηλεοπτική σειρά «Stranger Things»), Γουάιατ Όλεφ («Guardians of the Galaxy»), Τσόουζεν Τζέικομπς (επερχόμενο «Cops and Robbers»), Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ («Tales of Halloween»), Νίκολας Χάμιλτον («Captain Fantastic») και Τζάκσον Ρόμπερτ Σκοτ, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Ο Μουσιέτι σκηνοθετεί σε προσαρμοσμένο σενάριο των Τσέις Πάλμερ, Κάρι Φουκουνάγκα και Γκάρι Ντόμπερμαν. Το ομώνυμο βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί σε νέα, πλήρη μετάφραση από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss