Οι ταινίες της εβδομάδας (22/02/2018 – 28/02/2018)

Πλούσιο το “μενού” της τελευταίας κινηματογραφικής εβδομάδας του Φεβρουαρίου. Με έξι νέες ταινίες, απο Clint Eastwood μέχρι Christian Bale και απο Fatih Akin μέχρι δράμα εποχής απο το Netflix και με το Σαββατοκύριακο που έρχεται, σίγουρα αξίζει μια βόλτα σε κάποια σκοτεινή αίθουσα.

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες American Sniper και Sully, ο βετεράνος και βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός, Clint Eastwood, ενορχηστρώνει μια ακόμη αληθινή ιστορία στήν ταινία The 15:17 to Paris, ο Scott Cooper σκηνοθετεί τον Christian Bale στο “σκληρό” western, Hostiles, η Dee Rees σε παραγωγή του Netflix δημιουργεί ενα δράμα εποχής με αντιρατσιστικά μηνύματα, απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο δέλτα του Μισισιπή στήν ταινία Mudbound, ενω η Diane Kruger αναζητά δικαιοσύνη, στήν νεα ταινία του Fatih Akin, In the Fade.

Την εξάδα κλείνουν: η αισθηματική ταινία φαντασίας Every Day, η ελληνική κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη, Μαζί τα Φάγαμε και το ισπανικό animation με τις νέες περιπέτειες του αρχαιολόγου Tad.

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις νέες ταινίες της εβδομάδας:

 

The 15:17 to Paris

Υπόθεση: Στις 21 Αυγούστου του 2015, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε καθηλωμένος την είδηση ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τραίνο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι είχε αποτραπεί  χάρη σε τρεις θαρραλέους νεαρούς Αμερικάνους που ταξίδευαν στην Ευρώπη. Όλη η πορεία της κοινής τους ζωής, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, και πολλά απίθανα περιστατικά τους οδήγησαν σ’ αυτή τη στιγμή ηρωισμού.  Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων.

Άποψη: Ενώ η ταινία αναφέρεται σε μία ηρωική στιγμή στην πρόσφατη ιστορία, ο Eastwood ένιωσε ότι κάνοντας την ταινία και διηγούμενος την ιστορία αυτών των ηρώων, είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει κάτι ακόμα, τοποθετώντας μάλιστα στο επίκεντρο τούς πραγματικούς ήρωες της ιστορίας, Spencer Stone, Anthony Sadler και Alek Skarlatos, χωρίς κάποιον άλλο ηθοποιό να τους “ντουμπλάρει”.

Ο 87χρονος Eastwood, συνεχίζει την αναζήτηση του αμερικάνικου ηρωισμού αυτή την φορά βασισμένος στο βιβλίο The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes που έγραψαν οι τρεις πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Η συνειδητή επιλογή (η μάλλον το πέιραμα) να μας βάλει “μέσα” στήν ιστορία με το να χρησιμοποιήσει τούς πραγματικούς Stone, Sadler και Skarlato πετυχαίνει τον σκοπό του κατά το κατά το ήμισυ.

Γιατί στήν προσπάθεια του Eastwood να δώσει μια ανθρώπινη και αποστασιοποιήμενη ματιά στα γεγονότα, χωρίς τις γνωστές αμερικανικές φανφάρες, η ταινία του καταλήγει σε ενα ατελείωτο road trip των τριών φίλων (να μας υπενθυμίζει φυσικά οτι στήν ζωη, τίποτα δεν είναι δεδομένο και η κάθε στιγμή μετράει), με κάποια flashback απο την γνωριμία τους στο Δημοτικό, με αποτέλεσμα να πλατιάζει τόσο άτσαλα, αλλά να σώζεται την ύστατη στιγμή με το συμβάν, το οποίο και παρακολουθούμε το τελευταίο 20λεπτο, χάρη σε αυτόν τον μεγάλο σκηνοθέτη.

2/5

 

 

Hostiles

Υπόθεση: Τοποθετημένο στο 1892, το Hostiles αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (ο βραβευμένος με Όσκαρ Christian Bale) που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδέψει το Κίτρινο Γεράκι (Wes Studi) – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα (η υποψήφια για Όσκαρ Rosamund Pike) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

 

Άποψη: Διαβάστε αναλυτικά την κριτικά της ταινίας εδω

 

Mudbound

Υπόθεση: Οι παράλληλες ιστορίες δύο ανδρών οι οποίοι επιστρέφοντας από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο αναπτύσσουν μια δυνατή φιλία και μαζί με τις οικογένειές τους παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και να προσαρμοστούν στη ζωή μετά τον πόλεμο.

 

Άποψη: Διαβάστε αναλυτικά την κριτικά της ταινίας εδω

 

In the Fade

Υπόθεση: Όταν μια γυναίκα χάνει τον άντρα της και το μικρό της γιο σε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο ενοχοποιείται ένα νεαρό ζευγάρι νεοναζιστών, η θλίψη και το πένθος δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην επίμονη προσπάθεια αναζήτησης δικαιοσύνης.

 

Άποψη: Διαβάστε αναλυτικά την κριτικά της ταινίας εδω

 

Every Day

Υπόθεση: Βασισμένο στο βραβευμένο από τους New York Times μπεστ-σέλερ του Ντέιβιντ Λέβιθαν, το Every Day αφηγείται την ιστορία της Ριάνον, ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται μια μυστηριώδη ύπαρξη με το όνομα «Α», η οποία κατοικεί σε διαφορετικό σώμα κάθε μέρα, για εκείνη τη μέρα και μόνο. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιόν ή τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες του να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες, κι έτσι η Ριάνον και ο «Α» έρχονται τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους.

Άποψη: Μια γλυκιά ιστορία αγάπης που ξεπερνά την εξωτερική εμφάνιση και τους περιορισμούς που αυτή φέρνει, μια ιστορία αγάπης για το πώς είναι να αγαπάς κάποιον μόνο και μόνο για το σημαντικότερο κομμάτι του: την ψυχή.

1,5/5

 

 

Μαζί τα Φάγαμε

Υπόθεση: Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει με διάφορά γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Άποψη: Άλλο ενα remake απο τον μόνιμο σκηνοθέτη τους Στράτο Μαρκίδη. Αυτή την φορά στο στόχαστρό του πέφτει η ρομαντική κωμική ταινία του 1962, Η Κυρία του Κυρίου, εμπλουτισμένο φυσικά με τις γνωστές ιστορίες της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας σε μια εμπορική κωμωδία, που στοχεύει στο ευρύ κοινό.

 

Tad the Lost Explorer and the Secret of King Midas

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Καποδίστρια, Στέφανου Γεωργόπουλου, Στεφανίας Φιλιάδη, Κατερίνας Χόλη, Σωτήρη Δουβρή κ.α

Ο Ταντ, ένας πολύ γλυκός και φιλότιμος εργάτης που λατρεύει την αρχαιολογία, προσκαλείται από τη φίλη του Σάρα, αναγνωρισμένη αρχαιολόγο και εξερευνήτρια, στο Λας Βέγκας. Εκεί η Σάρα θα παρουσιάσει την τελευταία της ανακάλυψη: ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περίφημου περιδέραιου του μυθικού βασιλιά Μίδα. Όταν πέφτει θύμα απαγωγής από κάποιους που θέλουν να κλέψουν το περιδέραιο και να αποκτήσουν τις μοναδικές του δυνάμεις, ο Ταντ θα γυρίσει τον κόσμο για να τη σώσει.

Η δεύτερη περιπέτεια του Ισπανού Ταντ, μεταγλωττισμένη αποκλειστικά στα ελληνικά.

2/5

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss