Οι ταινίες της εβδομάδας (5/10/2017 – 11/10/2017)

Με το IT, να συνεχίζει την έκπληκτική του πορεία, τόσο στο εξωτερικό, οσο και στήν Ελλάδα, φτάνοντας τα 100.000 εισητήρια, σε μόλις τέσσερις ημέρες προβολής του, εννέα! (ναι καλά διαβάσατε), εννέα νέες ταινίες βγαίνουν (και) αυτή την εβδομάδα στίς κινηματογραφικές αίθουσες.

Αναπόφευκτα οι “προβολείς” πέφτουν στήν πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Denis Villeneuve, Blade Runner 2049, η οποία μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Η “Φανταστική Γυναίκα” του Σεμπάστιαν Λέλιο μαζί με “Την Λιακάδα“, της Κλέρ Ντενί φτιάχνουν μια κατηγορία απο μόνες τους. Από `κει… και κάτω έχουμε την 100η ταινία του ακούραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη Takeshi Miike, Blade of the Immortal, το “ευρωπαικό Fargo” με τον τίτλο Wild Mouse τον ταραχώδη βίο του ασυμβίβαστου Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, συγγραφέα του λογοτεχνικού αριστουργήματος «Ο Φύλακας Στη Σίκαλη», στήν ταινία Επαναστάτης στη Σίκαλη και το ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή Στο Κέντρο του Κύκλου. Η πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα συμπληρώνεται, απο την περιπέτεια Renegades και την παιδική ταινία My Little Pony.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις νέες ταινίες, αυτής της εβδομάδας:

 

Μια φανταστική γυναίκα, (Una Mujer Fantastica)

Υπόθεση: Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Ένα απρόσμενο συμβάν θα φέρει τη Μαρίνα αντιμέτωπη με την οικογένεια του συντρόφου της. Η ιστορία του αγώνα μιας γυναίκας για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της.

Άποψη: Διαβάστε αναλυτικά την άποψή μας εδω

 

Η Λιακάδα Μέσα Μου, (Un Beau Soleil Intérieur)

Υπόθεση: Μία διαζευγμένη γυναίκα αναζητά εναγωνίως τον έρωτα, κάποια υποψία ρομαντισμού, μια σπίθα πάθους, σ’ ένα Παρίσι που φαίνεται να έχει ξεχάσει πώς να ζευγαρώνει. Ποιές είναι, όμως, οι πιθανότητες να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σ’ έναν κυνικό τραπεζίτη που την πολιορκεί επίμονα, έναν γοητευτικό μα ανασφαλή ηθοποιό, τον πρώην σύζυγό της και το αιφνίδιο φλερτ κάποιας νύχτας;
Άποψη: Η πιο ανάλαφρη και έξω καρδιά δημιουργία της Κλερ Ντενί είναι μια πνευματώδης κομεντί που κλείνει με χαριτωμένο τρόπο το μάτι στο είδος της, αρωματίζει ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις με χιούμορ, με ηρωίδα μια σπουδαία καλλιτέχνη, αλλά απογοητευμένη απο την ζωη, Ίζαμπελ, η οποία αναζητάει μανιωδώς τον τέλειο σύντροφο. Σε ενα παιχνίδι μ’ αγαπάει, δεν μ’αγαπάει η Ίζαμπελ “τρέχει” απο ραντεβού σε ραντεβού, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια αναζήτησης του “τέλειου” έρωτα. Η Γαλλίδα δημιουργός καταγράφει με την κάμερα της μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση των σύγχρονων ανθρώπων (σίγουρα κάποιοι (όπως και εμείς) θα δούν τον ευατό τους), που συχνά ψάχνουν ενα “λιμάνι”, έναν συνοδοιπόρο στη ζωή. Oλα αυτά όμως η Ντενί, αν και αισθητικά άρτια, τα παρουσιάζει εντελώς επιδερμικά, σε μια ταινία καθαρά φεστιβαλικού ύφους, με χαρακτήρες προβληματικούς, οι οποίοι δεν εξελίσσονται καθόλου. Μόνη “αχτίδα λιακάδας” η Ζιλιέτ Μπινός, σατιρίζει με εκπληκτικό τρόπο – μέσω τις ερμηνείας της – την ηρωίδα της, ενω ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ως “μέντιουμ”, στα τελευταία 15 λεπτά της ταινίας, κλέβει την παράσταση, δείχνοντας με χαριτομένο τρόπο το αδιέξοδο των σύγχρονων ανθρώπων.
1,5/5

 

Wild Mouse, (Wilde Maus)

Υπόθεση: Στους βασιλιάδες φερόμαστε με ευγένεια! Αυτό πρεσβεύει ο καταξιωμένος μουσικοκριτικός Georg (Josef Hader), αλλά ο ίδιος μετρά κέρματα αφού απολύθηκε από την εφημερίδα όπου έγραφε για δεκαετίες. Ενώ κρύβει την απόλυση από τη σύζυγο του (Pia Hierzegger), η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μείνει έγκυος, ο Georg καταστρώνει την εκδίκηση του. Στα καταχθόνια σχέδιά του τον βοηθά ένας συμμαθητής του, ο Erich (Georg Friedrich). Σύντομα, η πρώην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του Georg εκτροχιάζεται.

 

Άποψη: Ο πολυτάλαντος Αυστριακός ηθοποιός Josef Hader, ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του για τη δουλειά του στο θέατρο, γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί για πρώτη φορά και πρωταγωνιστεί σε μια διασκεδαστική και αιχμηρή κωμωδία που σατιρίζει τα προβλήματα της σύγχρονης αστικής τάξης. Ο ήρωας της ταινίας ενσαρκώνεται ιδανικά από τον Hader σε μία απολαυστική και καλοζυγισμένη ερμηνεία ανάμεσα στην ευαισθησία και σε ένα αυτοκαταστροφικό πάθος για εκδίκηση. Με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ, η ταινία ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ενώ ο πρωταγωνιστής περιφέρεται στη φωτογενή Βιέννη, αλλά και στα χιονισμένα τοπία της Αυστρίας.

2/5

 

 

Επαναστάτης στη Σίκαλη, (Rebel in the Rye)

Υπόθεση: Το χρονικό ενός εκ των μεγαλύτερων συγγραφέων του 20ού αιώνα, του Τζ. Ντ. Σάλινγκερ, ξεκινάει όταν ξεκινάει και η συγγραφική του καριέρα και μπαίνει σε μια θυελλώδες σχέση με τη νεαρή στάρλετ Οόνα Ο`Νιλ. Αυτό που μοιάζει ως ένα υποσχόμενο ξεκίνημα καριέρας, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν οι ΗΠΑ μπαίνουν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελειώνοντας ο πόλεμος, κι ενώ ο Σάλινγκερ έχει γίνει μάρτυρας του τρόμου των μαχών στην ευρώπη, ξεκινάει γράφει αυτό που θα μείνει ως το αριστούργημα του. Το «The Catcher in the Rye» είναι μια δουλειά που μέλει να αλλάξει για πάντα τη χώρα και τον συγγραφέα.

 

Άποψη: Άτολμη βιογραφία για τον δημοφιλή και αινιγματικό συγγραφέα η οποία δεν “επαναστατεί”. Ο Ντάνι Στρονγκ- γνωστός κατά βάση ως σεναριογράφος- περνάει για πρώτη φορά στη καρέκλα του σκηνοθέτη, μένει πιστός στα γεγονότα που θα κυοφορήσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρσή του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Παρ’ολα αυτά δεν καταφέρνει να μπεί στο μυαλό, ώστε να αποτυπώσει τι πραγματικά συνέβαινε μέσα του και εστιάζει περισσότερο σε μια ψυχολογική ερμηνεία των επιλογών του, ευτυχεί όμως στο να διαθέτει ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο, με τούς Nicholas Hoult και Kevin Spacey, με τον δεύτερο να κερδίζει παραδίδοντας μια πολύ στιβαρή ερμηνεία.

2/5

 

 

Blade Runner 2049

Υπόθεση: 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ryan Gosling), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard (Harrison Ford), έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Άποψη: Διαβάστε την αναλυτική κριτική της ταινίας εδω

 

 

H Λεπίδα του Αθάνατου, (Blade of the Immortal )

Υπόθεση: H 100ή ταινία του θρυλικού Takashi Miike έχει όσες μάχες έχουν οι προηγούμενες 99 μαζί. Καταραμένος αθάνατος σαμουράι περιπλανιέται και συναντά κοπέλα της οποίας οι γονείς σφαγιάστηκαν από συμμορία ξιφομάχων. Για να σώσει την ψυχή του, ορκίζεται να τη βοηθήσει να πάρει εκδίκηση.
Άποψη: Διαβάστε την άποψή μας εδω
Προβάλλονται επίσης:
Στο Κέντρο του Κύκλου
Υπόθεση: Μέσα στην περίοδο της κρίσης ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ, στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές των μελών εκτός θεάτρου.
Ξεκινώντας την φεστιβαλική του πορεία στη Θεσσαλονίκη, το ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή, που πήρε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί, ακολουθεί τέσσερα πρόσωπα μιας ημιεπαγγελματικής θεατρικής ομάδας , της ΡΟΔΑΣ, προσπαθώντας να ανιχνεύσει στην πραγματικότητα πώς η τέχνη του θεάτρου μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο.
Μια λυτρωτική κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του Θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, τη ψυχή, και τον άνθρωπο.

 

Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, (Renegades)

Μία ομάδα επίλεκτων αμερικανών κομάντο ανακαλύπτει έναν υποβρύχιο θησαυρό σε μία λίμνη της Βοσνίας, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους ντόπιους, δημιουργούν χάος στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσει ο εχθρός. Θα καταφέρουν, άραγε, να ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέσα σε δέκα μόλις ώρες; Καταιγιστική δράση σε αέρα, γη και θάλασσα, από την απόλυτη ομάδα κομάντο!

 

My Little Pony
Με τις φωνές των: Βούλα Κώστα Τάνια Παλαιολόγου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Μαρία Ζερβού κ.α

Μία σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Ponyville. Τα μικρά Πόνυ ξεκινούν έναν αξέχαστο ταξίδι πέρα από την Equestria όπου γνωρίζουν νέους φίλους και συναρπαστικές περιπέτειες στην προσπάθεια τους να σώσουν την πόλη τους με τη δύναμη της φιλίας. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss