Τεράστια εξαγορά στο χώρο του design, με την Adobe να εξαγοράζει τη Figma με 20 δις. δολάρια

Η Adobe ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Figma, μια δημοφιλή πλατφόρμα σχεδιασμού, έναντι περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Οι πρώτες σχετικές φήμες για την τεράστια εξαγορά εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί σήμερα, με την Adobe να το επισημοποιεί αργότερα με δελτίο τύπου. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στον κόσμο του design και του development, από τη στιγμή που η Figma ανταγωνίζεται έντονα τα τελευταία χρόνια το Adobe XD.
«Μαζί, η Adobe και η Figma θα επανασχεδιάσουν το μέλλον της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, θα επιταχύνουν τη δημιουργικότητα στο διαδίκτυο, θα προωθήσουν το σχεδιασμό προϊόντων και θα εμπνεύσουν παγκόσμιες κοινότητες δημιουργών, σχεδιαστών και προγραμματιστών», υποστηρίζει η Adobe. «Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα έχει μια τεράστια ευκαιρία σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αλλά και πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει σημαντική αξία για τους πελάτες, τους μετόχους και τον κλάδο».
Η Figma ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από τους Dylan Field και Evan Wallace και η πλατφόρμα συνεργατικού σχεδιασμού αποτελεί κλειδί για πολλές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Χιλιάδες σχεδιαστές και προγραμματιστές στη Microsoft βασίζονται καθημερινά στο Figma για την κατασκευή του Office, των Windows και άλλων εφαρμογών της εταιρείας. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη Microsoft που η εξαγορά δοκιμάζει τη σχέση της εταιρείας με την Adobe, μια στενή συνεργασία που αναμενόμενα θα γίνει τώρα στενότερη.
Το Figma αφορά αποκλειστικά το web, κάτι που η Adobe και άλλοι ανταγωνιστές συναντ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss