Θαυμαστές χάρισαν στον Τομ Χανκς ένα Fiat 126P

Άμα έχεις τέτοιους θαυμαστές, δεν έχεις ανάγκη τίποτε άλλο. Ο Τομ Χανκς είχε δηλώσει ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Inferno» ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο – σύμβολο της κομμουνιστικής εποχής σε πρώην ανατολικές χώρες, το μικροσκοπικό Fiat 126P. Ο Τομ Χανκς δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Twitter γράφοντας «Έχω νέο αυτοκίνητο!».

Μια ομάδα θαυμαστών του από την Πολωνία, έκανε το… έπος έργον και αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα και να δωρίσει ένα τέτοιο θρυλικό αυτοκίνητο στον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη Μόνικα Γιασκόλσκα που ζει στην πόλη Μπιέσκο Μπιάλα, όπου κατασκευαζόταν το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου, το οποίο στην Πολωνία είναι γνωστό ως «maluch» (μικρό) και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας «peglica» (μικρό σίδερο) είδε τις φωτογραφίες του ηθοποιού και αποφάσισε να του αγοράσει ένα ως δώρο.

Η Γιασκόλσκα κατάφερε να συγκεντρώσει στο Facebook περισσότερα από 2.000 ευρώ για να αγοράσει και να επισκευάσει ένα FIAT 126P. Για να βρει το αυτοκίνητο ζήτησε τη βοήθεια μελών fun club του ηθοποιού και δημοσίευσε αγγελία σε διάφορα forum στο διαδίκτυο. Τελικά βρήκε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Σουβάλκι στο βορειανατολική τμήμα της χώρας. Ένας άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του πρόσφερε ένα μοντέλο σε τυρκουάζ χρώμα δωρεάν.

Την περασμένη εβδομάδα η 42χρονη θαυμάστρια του Τομ Χανκς παρέλαβε το αυτοκίνητο και ο οδηγός αγώνων ράλυ Ράφαλ Σόνικ προσφέρθηκε να το επισκευάσει. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας LOT προσφέρθηκε να μεταφέρει το όχημα στις ΗΠΑ δωρεάν.

Η Γιασκόλσκα ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε σε τοπικό νοσοκομείο.

Το 126P κατασκευάστηκε το 1971 από την πολωνική Fiat, που έφτιαχνε αυτοκίνητα πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Το ίδιο μοντέλο κατασκευαζόταν από την Zastava στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Μόνικα Γιασκόλσκα δήλωσε στο NBC ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Τομ Χανκς, αλλά ελπίζει σύντομα να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss