Θέατρο Ολύμπια: Όλες οι νέες παραστάσεις για τη σεζόν 2022-2023

Τα φώτα ανάβουν ξανά στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Το ιστορικό Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας» της Αθήνας, παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τη σεζόν 2022-2023.
Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλα αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας και τον Δημήτρη Μητρόπουλο, νέα λυρική παραγωγή με την όπερα «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Gluck, εορταστικό κλείσιμο του 2022 με την οπερέτα «Ο Βαπτιστικός» του Σακελλαρίδη, 12 συναυλίες τζαζ και ελληνικής έντεχνης μουσικής, νέες θεατρικές δημιουργίες και παραστάσεις σύγχρονου χορού, πανόραμα ιταλικών παραστατικών τεχνών, όπερα για παιδιά.

«Το Ολύμπια είναι έτοιμο να γράψει τη νέα του σελίδα στο πολιτιστικό στερέωμα της Αθήνας», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρουσίαση του προγράμματος.
Τα φώτα ανάβουν ξανά στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Περίπου έναν χρόνο μετά την αναγέννησή του από τη δημοτική αρχή της πόλης, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και φέτος ένα απολαυστικό «ταξίδι» μουσικής, χορού και θεάτρου, στο εμβληματικό κτίριο της οδού Ακαδημίας.

Στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, μίλησε για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού θεάτρου της Αθήνας, αλλά και τη σημασία της παρουσίας του στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Νίκη Αραμπατζή, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου και υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος των Μουσικών Συνόλων, Ολιβιέ Ντεκότ, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε συνολικά στο πολιτιστικό όραμα του Δήμου Αθηναίων, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του σημαντικού ρόλου που διαδραμάτισε το Ολύμπια κατά την περσινή περίοδο -σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η «φλόγα» του πολιτισμού στην πόλη- και μίλησε με περηφάνια και αισιοδοξία για τη νέα «σελίδα» που ετοιμάζεται να γράψει και φέτος το θέατρο. «Η μεγάλη επιστροφή του Ολύμπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss