Θεωρία: Γιατί οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι

Ένα thread στον αχανή κόσμο του Reddit, έκανε όλο το ίντερνετ να αναρωτιέται. Μήπως τελικά οι δράκοι της “Δρακομάνας” Ντενέρις δεν είναι τελικά δράκοι; Κι αν όχι, τι είναι; Και γιατί τελικά δεν είναι;

Θεωρία: Γιατί οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι

Ο χρήστης Jomsviking αναρωτήθηκε: “Μήπως οι δράκοι της σειράς είναι απλώς wyverns;”. Τα οποία τι είναι; Πρόκειται λοιπόν για μυθικά πλάσματα με κεφάλι δράκου, φτερά, δύο πόδια και ουρά που καταλήγει σε ένα σχήμα βέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να φτύνει φλόγες, όπως οι δράκοι.

Θεωρία: Γιατί οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι

Το τερατώδες πλάσμα wyvern απαντάται ως μασκότ σε κολέγια και αθλητικές ομάδες σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία. Εικάζεται πως πρώτη φορά απεικονίστηκε κατά τα χρόνια της ηγεμονίας του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Τραϊανού. Επίσης, αποτελεί την έμπνευση για τη σημαία της Ουαλίας και του Βασιλείου του Έσσεξ στη μάχη του Burford το 752 μ.Χ.

Θεωρία: Γιατί οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι

Τα Wyverns είναι παρόμοια με τους δράκους και σε πολλές γλώσσες, πολιτισμούς και παραδόσεις δεν γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ των δύο.

Οι διαφορές

Ωστόσο, από τον δέκατο έκτο αιώνα και μετά, υπάρχει διάκριση στην αγγλική, σκωτσέζικη και ιρλανδική παράδοση, καθώς θεωρείται ότι οι δράκοι έχουν τέσσερα πόδια και είναι σαφώς μεγαλύτεροι σε μέγεθος.

Επίσης, στο παιχνίδι DnD Wizards τα wyverns δεν μπορούν να ξερνούν φλόγες, αλλά έχουν δηλητηριώδη ουρά. Ακόμη, στο DnD και στο Lord of the Rings, οι δράκοι έχουν νοημοσύνη και μπορούν να μιλάνε, κάτι που δεν έχουμε δει να συμβαίνει στο Game of Thrones. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα wyverns.

Λεπτομέρειες θα πείτε, μιας και τα δύο είναι μυθικά πλάσματα, αλλά για τους φανατικούς του GoT, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Εν προκειμένω, φαίνεται πως ο George R. R. Martin, γνώστης όλων των παραπάνω, έκανε μια μείξη στοιχείων για να παρουσιάσει τα δικά του μυθολογικά πλάσματα που αποτελούν και τον παράγοντα που κάνει τη διαφορά.

Θεωρία: Γιατί οι δράκοι του Game of Thrones δεν είναι δράκοι

Θυμίζουμε ότι η 7η σεζόν της σειράς έκλεισε με την επίδειξη της καταστροφικής δύναμης του Βισέριον, που πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Night King. Ο δράκος του πάγου πλέον (ή White Dragon κατά το White Walkers) έριξε το Τείχος και ο στρατός των Νεκρών μπήκε στο Westeros, οδεύοντας προς την τελική μεγάλη μάχη με τους ζωντανούς, αυτή για την οποία προειδοποιεί (με το ίδιο πάντα ύφος) ο Τζον Σνόου.

Και όπως είχε πει ο σκηνοθέτης του επεισόδιου, Jeremy Podeswa, μιλώντας στη HuffingtonPost:

“Όπως το βλέπω εγώ, η έκρηξη που έκαψε συθέμελα το Sept (στο φινάλε της 6ης σεζόν) ήταν πράσινη φωτιά και έτσι ο δράκος θα έχει κάποιο είδος γαλαζωπής φωτιάς. Είναι σίγουρα ακόμη φωτιά -έχει την ικανότητα να κάψει το Τείχος και να λιώσει το χιόνι. Αλλά θα έχει μία διαφορετική μαγική ποιότητα, γιατί προέρχεται από έναν απέθαντο δράκο”.

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά ολοκληρώνεται με την όγδοη σεζόν η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται τον Απρίλιο του 2019.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss