Θεσσαλονίκη: Από θαύμα γλίτωσε ο φοιτητής – Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

Από θαύμα γλίτωσε ο φοιτητής ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτηρίου του ΑΠΘ

Η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και αναπληρώτρια Πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δέσποινα Κλαβανίδου μίλησε για το συγκλονιστικό συμβάν που σημειώθηκε στη γεμάτη από φοιτητές αίθουσα του κτιρίου, όταν ξαφνικά ο 19χρονος φοιτητής, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό.
«Δεν θα ήθελα να πω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή, γιατί είμαι ακόμα στο νοσοκομείο και εκείνο που προέχει είναι να γίνει καλά το παιδί. Από τις πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς μόλις συνέβη το περιστατικό τρέξαμε κοντά του. Είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε και επικοινωνούσε, μου έδωσε και το τηλέφωνό του για να μπορέσω να επικοινωνήσω άμεσα με τους δικούς του», υπογράμμισε η κα. Κλαβανίδου στο GRTimes.

«Το ίδιο γρήγορα καλέσαμε το ΕΚΑΒ, από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με τον Πρύτανη, μπήκα σε ένα αυτοκίνητο, ακολούθησα το ασθενοφόρο και τώρα είμαστε εδώ μαζί με τον Κοσμήτορα τον κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, τον Πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου και τους γονείς του παιδιού. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που προέχει είναι να βεβαιωθούμε ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του» συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη και αν όντως υπήρχε συνωστισμός εντός της αίθουσας του κτιρίου της ΝΟΠΕ κατά το μάθημά της, η καθηγήτρια Ενοχικού Δικαίου υπογράμμισε πως «το μάθημα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, τη στιγμή που έγινε το περιστατικό. Εκείνη την ώρα έμπαινα στην αίθουσα όμως για να είμαι ειλικρινής, τώρα που η πανδημία έχει τελειώσει τα παιδιά δείχνουν έναν ιδιαίτερο ζήλο και καλά κάνουν, προσέρχονται μαζικά στα μαθήματα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ κόσμο, όμως αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πάντα ήταν κατάμεστες οι αίθουσες διδασκαλίας, ωστόσο το κτιριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστό και μεγάλο».

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ για το περιστατικό

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Ο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss