Θεσσαλονίκη: Δοκιμαστικές πτήσεις Spitfire και F-16 την Τετάρτη

Φτερό με φτερό για μια ακόμη φορά το ιστορικό αεροσκάφος του Β Παγκοσμίου πολέμου με τον «ΖΕΥΣ». 

Διέλευση πάνω από την ευρύτερη περιοχής της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν, αύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, αεροσκάφη στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διέλευση του επετειακού αεροσκάφους Spitfire συνοδευόμενο από μαχητικό αεροσκάφος F-16 ενώ στις 11:00 θα γίνει δοκιμαστική πτήση του μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων.

Τι θα δούμε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Η Ελλάδα γιορτάζει το σθένος, την ανδρεία και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός πριν από 82 χρόνια.

Οι απανταχού Έλληνες ενώνονται κάτω από την ελληνική σημαία και αποτίουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς που πολέμησαν, σε αυτούς που αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό.

Τους υψηλούς συμβολισμούς της 28ης Οκτωβρίου θέλει να περάσει και η Πολιτεία, μέσα από το πλήθος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Επικράτεια. Στο επίκεντρο φυσικά θα βρεθεί η Θεσσαλονίκη, όπου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο οι πολίτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, τα όσα θα δούμε την 28η Οκτωβρίου θα είναι άκρως εντυπωσιακά, μιας και στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι να προβληθεί η Ελλάδα ως μια σύγχρονη χώρα που είναι περήφανη για την Ιστορία της, τους ήρωές της και τις Ένοπλες Δυνάμεις της που σαφέστατα αποτελούν εγγυητή της ασφάλειας των Ελλήνων.
Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα που εκπροσωπούν το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τα εντυπωσιακά άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς, οι τελικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss