Θεσσαλονίκη: Ελάχιστα κενά δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης για την περίοδο της ΔΕΘ

Υψηλές πληρότητες και ελάχιστα κενά δωμάτια για το διάστημα λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, είναι η εικόνα που καταγράφεται από τώρα στα ξενοδοχεία της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνο.

‘Οπως είπε ο κ. Μανδρίνος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» τα ξενοδοχεία καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες για την περίοδο 10 – 18 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι στην πόλη για τον επόμενο μήνα υπάρχουν προκρατήσεις και από επισκέπτες που συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
«Θα είναι καλή η περίοδος της ΔΕΘ, όπως καλός θα είναι και όλος ο Σεπτέμβριος. Υπάρχουν ήδη προκρατήσεις, όχι μόνο για το διάστημα λειτουργίας της Έκθεσης, αλλά και από ανθρώπους που είναι ακόμη σε διακοπές. Στα ξενοδοχεία της πόλης καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες και τα κενά δωμάτια είναι ελάχιστα», είπε ο κ. Μανδρίνος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «η πόλη έχει τις κλίνες για να καλύψει τον κόσμο. Υπάρχουν καταλύματα, αλλά και βραχυχρόνια μίσθωση που θα καλύψουν όλους τους επισκέπτες. Δε θα μείνει κάποιος χωρίς κατάλυμα. Ωστόσο, στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλή η πληρότητα. Κι αν κάποιος δεν βρει δωμάτιο σε κάποιο κεντρικό σημείο, θα μείνει στις παρυφές της Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Μανδρίνος είπε πως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την τουριστική κίνηση, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τι θα συμβεί την περίοδο από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Αναφορικά με τους καλοκαιρινούς μήνες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι η πόλη «κινήθηκε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, όμως δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς υπήρξε αρχικά ο φόβος λόγω του πολέμου. Η Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να πάρει ένα σοβαρό μερίδιο κυρίως από οδικό τουρισμό, γιατί μετά τον κορονοϊό έχουμε μειωμένες αεροπορικές συνδέσεις».

«Τα στοιχεία όλων των ελληνικών αεροδρομίων έχουν θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2019, όμως η Θεσσαλονίκη δεν έχει. Η ζήτηση είναι μικρότερη. Τα λόγια είναι εύκολα, τα νούμερα όμως δείχνουν την πραγματικότητα», είπε ο κ. Μανδρίνος, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη «πρέπει να ανεβάσει επίπεδο και να πάρει επισκέπτες με μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα».
ΑΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss