Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια τους έριξε στα «δίχτυα» τοκογλύφων – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι, χτυπούν πολίτες οι οποίοι τα έχουν βρει σκούρα με την ακρίβεια.

Στα χέρια τοκογλύφων «πέφτουν» πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους λόγω της ακρίβειας. Σε διαδικασία έρευνας βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διαπιστώσουν πόσα είναι τα θύματα του κυκλώματος που «απήγαγαν» και χτύπησαν τον 23χρονο. Η ενεργειακή κρίση και η έλλειψη ρευστότητας, έχουν στρέψει πολλούς πολίτες στους τοκογλύφους που αυτοί την περίοδο έχουν αποθρασυνθεί.
Θύμα τοκογλυφίας μίλησε για την εμπειρία του στην τηλεόραση του Alpha λέγοντας: «Απευθύνθηκα σε κάποιον που είχε δανείσει σε πολλούς συναδέλφους μου. Πήρα ένα ποσό 7.000 ευρώ από τοκογλύφους. Όταν κάποιο διάστημα δεν είχα να πληρώσω το ποσό που έπρεπε ξεκίνησαν οι απειλές για τη ζωή μου και την οικογένεια μου».

Φίλος άλλου θύματος μιλώντας στην κάμερα του Alpha είπε: «Δανείστηκε ένα ποσό των 5.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι θα το έχει αποπληρώσει. Τον πήραν τηλέφωνο τον απειλούσαν. Έπρεπε να βρει τα χρήματα γρήγορα για να τα επιστρέψει. Το είπε σε εμάς τους φίλους, μαζευτήκαμε όλοι μαζί για να μαζέψουμε το υπόλοιπο ποσό που είχε μείνει, ώστε να το δώσει και να γλιτώσει ο άνθρωπος».

Τοκογλύφοι άρπαξαν 23χρονο – Τον χτύπησαν και τον απείλησαν με όπλο

Υπενθυμίζεται ότι οι Αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα, 21 και 30 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών συνεργών τους, 21, 24 και 25 ετών, για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2022 ο 21χρονος συλληφθείς εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη του παθόντα και κατόπιν διαμεσολάβησης του 21χρονου συνεργού του, συμφώνησε σε δύο περιπτώσεις να του δανείσει τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 2.650 ευρώ, με την τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 7.800 ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο παθών αποπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση το συνολικό χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να αποκομίσει περιουσιακό όφελος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο 23χρονος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ποσό, οπότε και οι δράστες του απηύθυναν απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας μέσω γραπτών μηνυμάτων.
Ξημερώματα της 08-09-2022, ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του με χρήση σωματικής βίας σε όχημα με οδηγό τον 2 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss