Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον γυναικοκτόνο της Πολίχνης

Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας»

Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 50χρονο ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη σύζυγό του, περίπου πριν ένα χρόνο, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος είναι χρόνιος ψυχωτικός ασθενής καθώς το 2001 διαγνώστηκε με σχιζοφρενική διαταραχή. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δικάστηκε σαν να είναι παρών.

«Φοβόταν ότι θα χωρίσει με την μάνα μου. Της είχα πει ότι αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα κάνω κακό στους δικούς σου. Ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ό,τι κι αν ήταν, ήταν πατέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε έτσι» ανέφερε στην κατάθεση του, μεταξύ άλλων, ο γιος του θύματος και του θύτη.
Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου 2021.

Με κυνηγετικό μαχαίρι ο 50χρονος επιτέθηκε στη σύζυγό του και την έπληξε επανειλημμένα στο σώμα. Η γυναίκα έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Συνολικά 23 τραύματα μέτρησε η ιατροδικαστής στη σορό της παθούσας.

Στη συνέχεια, ο σύζυγος αφού πλύθηκε από τα αίματα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ» σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο.
Στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε λόγω της ψυχικής διαταραχής.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss