Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου βρέφους

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό βρέφος το πρωί της Τετάρτης, στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Τι δήλωσε η ιατροδικαστής;

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Λήδα Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για κύημα περίπου 6 μηνών για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό.

«Ελπίζουμε γι’ αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση» ανέφερε η ιατροδικαστής, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/2) άγνωστοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση λέγοντας πως έχει βρεθεί νεκρό ένα νεογέννητο βρέφος πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων στα νεκροταφεία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το νεογνό εντοπίστηκε δίχως ενδείξεις ζωτικών σημείων από ρακοσυλλέκτη, που έψαχνε στα σκουπίδια.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το άψυχο κορμάκι του βρέφους για να το μεταφέρει στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss